avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poprirea datoriei Asociatiei de Locatari, pe numele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poprirea datoriei Asociatiei de Locatari, pe numele fostului proprietar

Am cumparat un apartament in noiembrie 2017. La momentul vanzarii in adeverinta eliberata de Asociatia de Locatari este specificat ca acest apartament nu are datorii. In ianuarie 2018 toti locatarii ( pentru apartamentul cumparat de mine a sosit pe numele fostului proprietar) au primit de la un BEJ solicitarea de poprire a sumelor datorate catre Asociatia de locatari, suma pe care Asociatia o datoreaza unui furnizor de utilitati. Apare aceeasi suma la toti locatarii.
Administratora a convocat o sedinta (eu nu locuiesc inca in acel apartament) la care nu am participat, unde s-a hotarat includerea in lista de plata la intretinere a unui fond special pentru plata acestei datorii, bazata pe cota indiviza. Am comunicat telefonic ca nu mi se pare corect sa platesc datoriile la care nu am participat si mi s-a raspuns ca daca nu platesc imi opresc apa( masura specificata in regulamentul Asociatiei pentru neplata intretinerii). Mi-a spus ca pot plati acum acel fond special si cand se recupereaza banii vor fi trecuti la fondul de rulment. Am cerut un document care sa ateste ca asa vor sta lucrurile si asta e singura data cand se intampla acest lucru si mi s-a raspuns ca nu poate elibera asa ceva. Administratora actuala este locatara si ea si imi spunea ca se afla in aceeasi situatie ca si mine, si-a platit intotdeauna intretinerea si nu a avut datorii la Asociatie. Si ca pot face contestatii.
Am sunat vechiul proprietar care mi-a spus ca o sa trimita o notificare la BEJ ca ei au vandut apartamentul ( aceasta datorie a Asociatiei nu apare in actul de vanzare-cumparare). Fostii proprietari sunt avocati si mi-au spus sa nu platesc.
Ce am mai aflat:
-suma specificata in poprire reprezinta, conform dosarului mentionat in poprire, majorari de intarziere la facturile neachitate pentru perioada 02.2006-12.2006.
-Asociatia a reziliat contractul avut cu acel furnizor in 2011, apartamentul meu a fost debransat de la acel furnizor, legal, in 2001.
-Fostul proprietar a cumparat apartamentul in 2007 de la primul proprietar al apartamentului, nu este specificata datoria Asociatiei catre furnizor nici in actul lor de vanzare-cumparare.
- Asociatia a dat in judecata un fost administrator, locatar si el al blocului, am inteles ca a castigat Asociatia, banii nu au fost returnati, Asociatia vrea sa faca recurs sa recupereze si cheltuielile de judecata
Ce pot face eu in situatia asta? Vreau sa platesc intretinerea, dar fara acel fond special. Daca platesc acum sigur va trebui sa platesc si datile viitoare. Este legal sa imi opreasca apa?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:30, 2 Februarie 2018
Atat timp cat dv beneficiati de adeverinta emisa de asociatia de proprietari conform careia la momentul vanzarii proprietarii nu inregistrau debite,eventualele sume aferente perioadei anterioare achizitiei bunului imobil,pot fi recuperate de catre asociatie direct de la persoanele care au detinut calitatea de proprietari in perioada acumularii debitului
Legal nu puteti fi obligat sa achitati un debit acumulat in perioada in care nu detineati calitatea de proprietar in imobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati asociatie locatari nelusha nelusha Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie despre care cred ca e cam nedreapta, ma intreb daca mi se pare doar sau am chiar dreptate. Locuiesc din 2010 intr-un ... (vezi toată discuția)
Poprire cont asociatie de locatari Occu Occu Asociatia de locatari din blocul in care locuiesc refuza sa stranga fond de reparatii, motivand faptul ca are conturile poprite. Vechea administratora ar fi ... (vezi toată discuția)
Restante radet asociatie de proprietari dozer dozer Buna ziua, Am nevoie de putin ajutor de specialitate pentru a intelege corect o situatie: Am cumparat un apartament intr-un bloc care are restante mari ... (vezi toată discuția)