avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante RADET Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante RADET Asociatie de Proprietari

Buna ziua,

Am nevoie de putin ajutor de specialitate pentru a intelege corect o situatie:
Am cumparat un apartament intr-un bloc care are restante mari care RADET, cumulate din facturi neplatite + penalitati. Restantele au fost generate de fosta administratora care in mod fraudulor si-a insusit banii si nu a platit facturile catre RADET.
Cand am cumparat apartamentul, acesta era debransat de la RADET de cca. 7 ani, avand centrala de apartament montata in mod legal, incusiv cu acordul de debransare de la RADET, la fel de altfe ca 99% din apartamentele din bloc.
La acest moment fosta administratora este actionata in judecata de Asociatia de proprietari pt recuperarea prejudiciului, iar RADET-ul are deja o hotarare judecatoreasca prin care are dreptul sa recupereze restantele de la Asociatia de Proprietari.
Intrebarea este daca pe cei aflati in situatia mea din bloc, adica cu plata intretinerii la zi, debransati de la incalzire cu acordul RADET-ului, ii poate afecta aceasta situatie, si daca da, in ce fel?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: merepere , utilizator 14:32, 17 Aprilie 2013
Evident asociaţia va plăti către Radet creanta înscrisă în dispozitivul sentinţei, dacă este definitiva şi irevocabila, din contribuţia fiecărui membru desigur, apoi va recupera banii de la administratora vinovata, dacă se va demonstra bineînţeles culpa acesteia.
In acest caz, eu ca un proprietar de buna credinta, care nu vreau sa am datorii, pot gasi o cale legala prin care adresandu-ma RADET-ului sa-mi platesc cota parte aferenta apartamentului meu astfel incat sa nu mai existe datorii pe acest apartament?

Multumesc.
dozer a scris:
Intrebarea este daca pe cei aflati in situatia mea din bloc, adica cu plata intretinerii la zi, debransati de la incalzire cu acordul RADET-ului, ii poate afecta aceasta situatie ..?

Hotararea judecatoreasca obliga asociatia sa platesca furnizorului. Iar in cadrul asociatie se va lua decizia cum se va plati, cina va suporta plata acestor debite s.a.m.d. In functie de ce se decide in asociatia dumneavoastra poate o sa fiti afectat sau nu.

Dar ce vreti sa spuneti mai jos:
In acest caz, eu ca un proprietar de buna credinta, care nu vreau sa am datorii, pot gasi o cale legala prin care adresandu-ma RADET-ului sa-mi platesc cota parte aferenta apartamentului meu astfel incat sa nu mai existe datorii pe acest apartament?

Ori aveti, ori nu aveti datorii. Iar daca aveti sau nu datorii, acestea sunt datorii catre asociatie si nu catre furnizor. Dumneavoastra nu aveti contract cu furnizori, ci asociatia.
Asociatia are mari dificultati in a plati aceasta restanta pentru ca marea majoritate a apartamentelor sunt debransate de la RADET, se incalzesc cu centrale de apartament si refuza sa plateasca aceste restante.
Deci, in acest moment, ne aflam intr-un cerc vicios, unde desi toti proprietarii sunt cu intretinerea la zi avem aceasta datorie mare, iar pe de alta parte, nimeni nu vrea sa plateasca pentru un serviciu de care nu mai are nevoie si pe care nu l-a mai folosit in ultimii ani.
Aceste restante sunt niste "datorii istorice" ca sa zic asa, pe care fosta administratora le-a rostogolit pana la descoperirea fraudei, prin incheiere de acorduri de reesalonare cu RADET pe care nu le-a onorat.

Iar eu personal nu am nicio datorie fata de administratie, dar doresc sa vand acest apartament iar potentialii clienti sunt speriati de aceste datorii pe care le vor mosteni o data cu cumpararea apartamentului.

Ma intereseaza daca este posibil legal sa fac un acord cu RADET-ul prin care sa-mi platesc in nume propriu cota mea parte din aceasta restanta si in schimb apartamentul meu sa fie exonerat de aceasta datorie.
dozer a scris:


sa-mi platesc cota parte aferenta apartamentului meu astfel incat sa nu mai existe datorii pe acest apartament?




Nu puteti concretiza acest interes al dvs ,deoarece furnizorul de utilitati detine contract incheiat cu asociatia de proprietari si nu cu proprietarii acesteia

Alte discuții în legătură

Înfiinþare asociaþie de proprietari prin desprindere din asociaþie de locatari aflatã în litigiu. condulimazicristna condulimazicristna Bună seara! Locuiesc în Constanţa, într-un bloc ,, socialist\" de 10 apartamente/ scară, arondat la o asociatie de locatari, înfiinţată în ... (vezi toată discuția)
De la cine recupereaza asociatia restantele nedeclarate ale fostului proprietar Andreadina Andreadina Buna seara, In urma cu cativa ani am cumparat un apartament ce nu figura cu restante la asociatia de proprietari, in acest sens a fost eliberata si ... (vezi toată discuția)
Autodebransare Stefan Banica Stefan Banica Buna seara, Am si eu o intrebare pentru un avocat si anume :daca sunt cu plata intretinerii la zi insa sunt restantieri in bloc iar din cauza asta in bloc ... (vezi toată discuția)