Am nevoie de putin ajutor de specialitate pentru a intelege corect o situatie:
Am cumparat un apartament intr-un bloc care are restante mari care RADET, cumulate din facturi neplatite + penalitati. Restantele au fost generate de fosta administratora care in mod fraudulor si-a insusit banii si nu a platit facturile catre RADET.
Cand am cumparat apartamentul, acesta era debransat de la RADET de cca. 7 ani, avand centrala de apartament montata in mod legal, incusiv cu acordul de debransare de la RADET, la fel de altfe ca 99% din apartamentele din bloc.
La acest moment fosta administratora este actionata in judecata de Asociatia de proprietari pt recuperarea prejudiciului, iar RADET-ul are deja o hotarare judecatoreasca prin care are dreptul sa recupereze restantele de la Asociatia de Proprietari.
Intrebarea este daca pe cei aflati in situatia mea din bloc, adica cu plata intretinerii la zi, debransati de la incalzire cu acordul RADET-ului, ii poate afecta aceasta situatie, si daca da, in ce fel?
Adica, in practica, vine cineva in zilele de plata si sta langa administratora si la sfarsitul programului ii ia incasarile?!? E putin plauzibil.. ca sa nu mai spun ca locatarii vor boicota masiv treaba asta.. n-au de facut decat sa plateasca intretinerea in afara programului de incasari. Nu vad de ce cineva ar plati furnizorul unui serviciu pe care nu-l mai foloseste in detrimentul celorlalti furnizori de care are nevoie (apa, gunoi, electrica etc).
In practica nu se pune problema ca executorul sa stea langa administrator.
Administratorul va fi obligat sa depuna sumele incasate in contul indicat de executor.
Autodebransare
Stefan Banica
Buna seara,
Am si eu o intrebare pentru un avocat si anume :daca sunt cu plata intretinerii la zi insa sunt restantieri in bloc iar din cauza asta in bloc ... (vezi toată discuția)