avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante RADET Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante RADET Asociatie de Proprietari

Buna ziua,

Am nevoie de putin ajutor de specialitate pentru a intelege corect o situatie:
Am cumparat un apartament intr-un bloc care are restante mari care RADET, cumulate din facturi neplatite + penalitati. Restantele au fost generate de fosta administratora care in mod fraudulor si-a insusit banii si nu a platit facturile catre RADET.
Cand am cumparat apartamentul, acesta era debransat de la RADET de cca. 7 ani, avand centrala de apartament montata in mod legal, incusiv cu acordul de debransare de la RADET, la fel de altfe ca 99% din apartamentele din bloc.
La acest moment fosta administratora este actionata in judecata de Asociatia de proprietari pt recuperarea prejudiciului, iar RADET-ul are deja o hotarare judecatoreasca prin care are dreptul sa recupereze restantele de la Asociatia de Proprietari.
Intrebarea este daca pe cei aflati in situatia mea din bloc, adica cu plata intretinerii la zi, debransati de la incalzire cu acordul RADET-ului, ii poate afecta aceasta situatie, si daca da, in ce fel?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: merepere , utilizator 14:32, 17 Aprilie 2013
Atunci daca fac o cerere scrisa catre Asociatie prin care solicit sa mi se permita plata cotei aferente apartamentului meu din datorie, care sa fie platita mai departe catre RADET, iar Asociatia sa-mi dea o hartie prin care sa confirme ca nu mai are alte pretentii asupra apartamentului meu in privinta datoriei catre RADET si a oricaror alte pretentii ulterioare din partea RADET?
Poate fi o variata?
Datoria catre RADET este a intregii asociatii. RADET nu stie de dv., personal. Deci nu va poate garanta nimeni ca veti fi lipsit de vreo problema in viitor, probleme identice cu ale vecinilor dv. din partea RADET.

Pe de alta parte "o hartie" semnata intre dv. si asociatie cum ca va achitati acea suma este destul de incerta. Sigur, aveti o chitanta pentru aceasta plata pe care o veti transmite viitorilor proprietari pe care ei sa o foloseasca la caz de nevoie.

Dar aceasta datorie care ar reveni apartamentului dv. este calculata, vizibila in vreun tabel, concreta, cu alte cuvinte?

Si va mai intreb ceva, dar ramane intre noi, aici pe forum:
- ce treaba aveti dv, ca detinator de CT cu RADET? Cu ce va incurca pe dv. daca RADET nu va mai furniza in veci apa calda si caldura blocului? De ce va grabiti sa platiti o datorie pe care vecinii dv. nu se grabesc sa o plateasca?
- si daca va ganditi ca RADET ar putea pune in executare apartamente, aflati ca nu o poate face. Poate bloca conturile bancare ale asociatiei....si cam atat.



Multumesc pentru raspunsuri.
Sa va raspund pe rand la intrebari:
- Datoria respectiva nu apare pe tabelul de intretinere, nu este impartita in nicun fel. Stim doar valoarea ei de la momentul asta.
- Nu numai eu nu mai am treaba cu RADET-ul, ci intreg blocul (mai putin 2 apartamente), toti avand centrale termice. Doresc sa gasesc o modalitate de plata a partii mele de datorie, pentru ca doresc sa vand apartamentul iar aceasta potentiala datorie asupra apartamentului este o sperietoare pentru posibilii cumparatori, avand in vedere ca datoria continua sa creasca datorita penalitatilor. Nu vreau sa ascund aceasta situatie de viitorul proprietar, asa cum mi-a fost ascunsa mie. In general sunt un om corect.
- Felul in care RADET isi poate recupera datoria este o necunoscuta pentru mine. Asociatia nu mai are conturi deschise la banca. Toata platile catre furnizori se fac in numerar. In acest caz, RADET-ul cum mai poate actiona pentru recuperarea datoriei?
Daca RADET-UL are de recuperat de la asociatia dvs. o datorie ,,istorica '' si nu a mai recuperat-o de mult , acesta poate trece datoria la pierderi.
dozer a scris:

In acest caz, RADET-ul cum mai poate actiona pentru recuperarea datoriei?

:) Ramane un mister. Asociatia nu are nimic in proprietate. Proprietarii au. Dar RADET nu a facut contract cu proprietarii, ci cu asociatia...

Parerea mea este ca in situatia in care ati face o plata acum, nu e sigur ca pe viitor nu se va schimba conducerea asociatiei si se va pierde aceasta plata undeva prin arhiva.
Daca ar fi existat un tabel cu repartizarea acestor datorii catre proprietari, as fi inteles, dar asa....daca nu v-a cerut nimeni acesti bani, dv. de ce tineti mortis sa-i dati? Inteleg chestiunea cu vanzarea, dar mai bine ii scadeti din pretul casei eventualului cumparator. Dar stiti cat?

Alte discuții în legătură

Înfiinþare asociaþie de proprietari prin desprindere din asociaþie de locatari aflatã în litigiu. condulimazicristna condulimazicristna Bună seara! Locuiesc în Constanţa, într-un bloc ,, socialist\" de 10 apartamente/ scară, arondat la o asociatie de locatari, înfiinţată în ... (vezi toată discuția)
De la cine recupereaza asociatia restantele nedeclarate ale fostului proprietar Andreadina Andreadina Buna seara, In urma cu cativa ani am cumparat un apartament ce nu figura cu restante la asociatia de proprietari, in acest sens a fost eliberata si ... (vezi toată discuția)
Autodebransare Stefan Banica Stefan Banica Buna seara, Am si eu o intrebare pentru un avocat si anume :daca sunt cu plata intretinerii la zi insa sunt restantieri in bloc iar din cauza asta in bloc ... (vezi toată discuția)