avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate antreprenor123

Activitate antreprenor123

Buna ziua. Este considerat comert la distanta in cazul in care ati achitat comanda online si ati primit o dovada a achizitiei pe e-mail. In cazul in care doar ati inregistrat comanda online si ati platit si s-a facturat achizitia in magazin, se considera comert direct. De asemenea, comerciantul are afisat la casa de marcat conditiile produselor ridicate/achizitionate direct din magazin.

O zi buna !
Discuție Conformitate UE
Buna ziua! Doresc sa comercializez un produs care este produs in China si este importat in UE printr-o companie din Elvetia. Cred ca e posibil sa am o problema cu declaratia de conformitate. Aceasta este data de catre producator pentru compania din Elvetia, dar legislatia prevede ca aceasta declaratie sa fie pentru o tara membra a UE. Acum, intrebarea era daca nu cumva exista o exceptie iar Elvetia sa fie tratata ca si membra UE sau este necesar ca sa imi obtin eu propria declaratie de conformitate,; iar in cazul in care trebuie sa o obtin care ar fi procedurile. Va multumesc
Buna ziua! Am o mare neclaritate si nu stiu cum sa gestionez aceasta situatie. Detin un mic magazin online si nu stiu cum sa gestionez situatia cu comenzile plasate telefonic. Conform OUG 34/2014, dupa ce ii inregistrez comanda eu ar trebui practic sa informez clientul de termenii si conditiile pe care le am -" pe suport hârtie sau, în cazul în care consumatorul este de acord, pe
un alt suport durabil. Aceste informaţii sunt lizibile şi redactate într-un limbaj simplu şi inteligibil. ". Personal consider ca o data ce am conversatia inregistrata si clientul accepta comanda , plateste rambursul nu vad ce ar fi in neregula. Ce se intampla in cazul in care clientul nu are adresa de email , trebuie sa ii trimit conditiile contractuale prin posta ?! - oricum ar ajunge coletul inainte ca acel client sa primeasca conditile contractuale :).......Ca sa concluzionez, vreau sa stiu daca e in regula sa inregistrez comanda telefonic (clientul neavand acces la internet) si sa ii aduc la cunostinta perioada de retragere de 14 zile....:) . va multumesc pentru suport!