avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Activitate annnamm

Activitate annnamm

Buna seara. Vreau să-mi spuneti legat de o mostenire astfel :
Bunicii mei, au avut un apartament, amandoi fiind propietari. Ei au avut 3 fete, printre care si mama mea. Cele 3 surori au cate 2 copii fiecare.
Bunicul a decedat in 2010 si s-a facut ulterior dezbaterea de mostenire.
In 2018, una dintre surorile mamei a decedat, iar bunica in viata fiind a facut testament pt partea ei la notar sa revina mamei si celeilalte surori, deoarece acestea s-au ingrijit de ea. Bunica a decedat in 2023, iar copiii surorii decedate inainte de bunica vin acum si spun ca vor si din partea ei. Au ei drept la mostenire avand in vedere ca mama lor a decedat inainte de bunica iar aceasta din urma a facut testament pt mama mea si cealalta sora ?
Tip solutie: Repus pe rol
Solutia pe scurt: Repune cauza pe rol. Fixează termen de judecată la data de 09.09.2024, ora 09:30, complet C1, pentru când se vor cita păr?ile. Dispune citarea numitei *** cu copii de pe cereri ?i înscrisuri ?i cu men?iunea de a depune, în termen de 15 zile de la comunicare, apărările ?i dovezile de care în?elege să se folosească, sub rezerva discutării la termen a introducerii sale for?ate în cauză. Cu cale de atac odată cu fondul. Pronunţată astăzi, 31.05.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Ce inseamna mai exact ?
Imobilul se afla in Tulcea iar debitorul locuieste in Constanta. Valoarea cotei parti din imobil nu acopera toata suma poprita. La ce va referiti cand spuneti actul prin care s-a dezbatut m9stenirea ? Mama are certificat de mostenitor. Apartamentul are carte funciara iar poprirea este notata in c. funciara.
Daca mama este mostenitoare, o pot da afara pe bunica care este propietara ?
-ELLA- a scris:

Buna ziua!

Trebuie vazute actele despre care vorbiti. In ce localitate se afla imobilul si debitorul executarii? Valoarea cotei-parti din imobil ar putea acoperi suma poprita?
Cum se numeste actul prin care s-a dezbatut mostenirea? Apartamentul are carte funciara? Este notata poprirea in cartea funciara?

Ar mai fi si varianta unui act de donatie a cotei-parti aferente.

Mai poate mama sa renunte la mostenire acum ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu si mama nu locuim cu ea, noi stam in alt oras. Am sunat-o azi sa vad cum se simte, cum fac in fiecare zi, si era foarte speriata, plangea, si mi-a povestit ca o femeie a venit pe la 9 dimineata, s-a prezentat ca fiind de la banca, in legatura cu fiica, adica mama mea si a intrat in casa ei, ca si cum ar fi fost casa dansei, a inceput sa se plimbe din camera in camera si sa faca fotografii. Apoi a inceput sa ii faca fotografii bunicii, fara sa ii dea vreo explicatie, ea foarte stinghera si speriata, isi acoperea fata cu mana ca nu intelegea ce se intampla. La final, dupa ce a facut nenumarate fotografii, a scos un teanc de acte si a pus-o sa semneze, spunandu-i ca este obligata sa semneze actele, si asta a facut.
Nu este normal sa se intample asa ceva, oricine ai fi tu ca institutie, este o propietate privata.
Ulterior, am contactat banca si mi s-a spus sa fac un email sa povestesc ce s-a intamplat.
Prin intermediul unei cunostinte am aflat si de executorul cu poprirea mamei. L-am sunat si pe acesta si mi-a zis ca cineva de la ei de la biroul de executari a fost intr-adevar la bunica mea acasa. Executorul mi-a spus ca va urma sa scoata la licitatie apartamentul bunicii. Mentionez ca desi stiam de poprire, nu am primit niciun act prin posta sau e-mail care sa o instiinteze pe mama mea de faptul ca urmeaza o vizita a executorului la domiciliul bunicii si nici faptul ca ap ei va fi scos la vanzare.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mi se pare normal sa intre in casa bunicii, atat timp, cat este propietate privata sa o fotografieze pe ea, si sa o puna sa semneze, femeie de 90 de ani, cu inceput de dementa. Nici macar nu i s-a explicat ce semneaza, a fost fortata sa semneze, pt ca au speriat-o.

In plus, nu am spus ca nu sunt de acord sa fie executata silit partea mamei, dar mi se pare absurd sa ii se scoata imobilul bunicii mele la vanzare cat aceasta este in viata, si ii se spune sa elibereze apartamentul.
Asta am spus si noi executorului, pt ca bunica traieste. Si dansa a spus ca imobilul va fi scos la licitatie, intrucat creditorul doreste cu orice pret recuperea banilor. Astazi, a intrat peste bunica, o femeie de 90 de ani in casa, i s-a facut poze la imobil, i s-au facut poze si ei, si a fost fortata sa semneze niste documente de catre executor. Bunica s-a speriat foarte tare.
Ce putem face ? Putem face plangere la politie ?
Bunica si bunicul. S-a facut dezbatere dupa decesul bunicul. Mostenitori mama si sora ei. Bunica este in viata.
Nu, nu s-a pus garantie apartamentul bunicii.
Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare.
Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor.
Executorul a intrat peste bunica in casa si o da afara.
Cat este de legal si ce se poate face ?
Atata timp cat bunica traieste si este propietar nu vad cu ce drept sa ii puna imobilul la vanzare.
Va rog, este urgent. Ajutati-ma cu un sfat.
Se poate declara falimentul mediat in instanta sau este obligatoriu sa se faca un plan de redresare ?