Registrul Comertului poate vinde o firma al carei spatiu destinat sediului a fost inapoiat proprietarului ?
Registrul Comertului, desi a fost instiintat in prealabil de mine ca sediul unei firme pe care a lucrat sotul meu, nu mai este la noi acasa si desi am atasat instiintarii si un Proces Verbal de predare a sediului firmei catre mine care sunt proprietarul imobilului in care a fost sediul (Proces Verbal datat din 29 iunie ac .si semnat de catre unicul asociat al firmei - fost patron pina in septembrie ac), desi a fost instiintat ca nu sunt de acord sa pun la dispozitie spatiul unui nou patron, Registrul Comertului, a aprobat vinzarea firmei acum, in septembrie, de catre vechiul patron catre un nou patron (eh si aici e o vorba de un fost "prieten" al sotului) si a stabilit pe doar declaratiile noului patron si ale celui vechi, ca sediul firmei ramine ...in imobilul meu!
Cind spun ca am anuntat in prealabil, vreau sa spun ca am anuntat cu doua zile inaintea efectuarii contractului de vinzare cumparare dintre vechiul si noul patron, deoarece atunci m-a instiintat cumparatorul de vinzare; cu doua zile inainte am depus Instiintarea ca sediul firmei nu mai este la domiciliul meu, ca a fost predate de vechiul patron de comun acord cu mine inca din vara, ca pentru a se produce vinzarea este nevoie de un nou contract de comodat pe care nu suntem dispusi sa il acceptam, am luat numar de inregistrare de pe actele depuse de mine si ..degeaba!
Inca ceva: Contractul de Comodat a fost incheiat intre persoane fizice, E drept, in final se mentioneaza ca spatiul este pus la dispozitie acestei persoane “in vederea infiintarii unei societati comerciale”. Unul din articolele de comodatului stipuleaza ca poate fi prelugit sa inceteaza de comodatul inainte de termen doar prin acordul partilor.
Intrebari: 1.trebuia sa fac eu, nu patronul, pe linga Procesul verbal de predare al firmei semnat de patron si o Reziliere a sediului? Cum se procedeaza in acest sens? 2. Registrul Comertului poate accepta vinzarea unei firme al carei spatiu destinat prin de comodat sediului a fost predat proprietarului de catre patron si nu se face dovada existentei unui nou sediu??