avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract de comodat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract de comodat.

Buna ziua,

Acum 2 luni am vandut o firma care isi avea sediul social in apartamentul proprietat personala, printr-un contract de comodat. In momentul vanzarii juristul mi-a spus ca nu putem schimba in acel moment sediul social pana cand nu se predau toate actele si situatia firmei, urmand ca schimbarea de sediu social sa se faca dupa ce apare certificatul constatator prin care se schimba actionarii. Doar ca, dupa ce s-a incheiat contractul de cesiune, noul proprietar nu mai vrea sa schimbe sediul social si nici nu mai am contractul de comodat intrucat i l-am predat impreuna cu toate actele firmei, asa ca nu stiu ce conditii de reziliere sunt stipulate in contract.
Ce pot face in aceasta situatie sa reziliez contractul de comodat? Am inteles ca noul proprietar a schimbat deja domeniul de activitate al fimei si mi-e teama sa nu fie rau intentionat si sa faca datorii. In acest caz, mai am eu vreo obligatie sau raspundere fata de datoriile firmei respective? Ce ar trebui sa fac sa inceteze aceasta situatie neplacuta, cu atat mai mult cu cat facturile firmai le primesc in continuare tot eu?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: codruta.magdalena , utilizator 13:41, 22 Septembrie 2007
cu parere de rau...juristul a lucrat in acest caz cu inamicul....sediul se poate schimba deoadata cu asociatii de ce nu s-ar putea? a argumentat? nu prea avea cu ce.....dar e foarte simplu sa ii convingi sa schimbe sediul din moment ce tot tu primesti corespondenta oficiala a societatii......nu o preda lor.....fa pe mortul in cucuruz...fara facturi nu isi poate tine contablitatea....asa ca.....interesul va fi al sau
Sediul nu are nicio legatura cu raspuderea:)
Daca ti-e teama de eventualele pagube pe care le-ar face actualul patron, doar pt ca sediul firmei e la domiciliul tau, nu ai de ce...
Comodatul poate fi socotit ca o facilitate acordata unei societatii sau persoanei care o reprezinta?
Ma gandesc ca daca ar fi fost alta persoana, nu s-ar fi incheiat acel contract.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Iunie 2007
maiam, utilizator
Registrul Comertului poate vinde o firma al carei spatiu destinat sediului a fost inapoiat proprietarului ?

Registrul Comertului, desi a fost instiintat in prealabil de mine ca sediul unei firme pe care a lucrat sotul meu, nu mai este la noi acasa si desi am atasat instiintarii si un Proces Verbal de predare a sediului firmei catre mine care sunt proprietarul imobilului in care a fost sediul (Proces Verbal datat din 29 iunie ac .si semnat de catre unicul asociat al firmei - fost patron pina in septembrie ac), desi a fost instiintat ca nu sunt de acord sa pun la dispozitie spatiul unui nou patron, Registrul Comertului, a aprobat vinzarea firmei acum, in septembrie, de catre vechiul patron catre un nou patron (eh si aici e o vorba de un fost "prieten" al sotului) si a stabilit pe doar declaratiile noului patron si ale celui vechi, ca sediul firmei ramine ...in imobilul meu!
Cind spun ca am anuntat in prealabil, vreau sa spun ca am anuntat cu doua zile inaintea efectuarii contractului de vinzare cumparare dintre vechiul si noul patron, deoarece atunci m-a instiintat cumparatorul de vinzare; cu doua zile inainte am depus Instiintarea ca sediul firmei nu mai este la domiciliul meu, ca a fost predate de vechiul patron de comun acord cu mine inca din vara, ca pentru a se produce vinzarea este nevoie de un nou contract de comodat pe care nu suntem dispusi sa il acceptam, am luat numar de inregistrare de pe actele depuse de mine si ..degeaba!
Inca ceva: Contractul de Comodat a fost incheiat intre persoane fizice, E drept, in final se mentioneaza ca spatiul este pus la dispozitie acestei persoane “in vederea infiintarii unei societati comerciale”. Unul din articolele de comodatului stipuleaza ca poate fi prelugit sa inceteaza de comodatul inainte de termen doar prin acordul partilor.
Intrebari: 1.trebuia sa fac eu, nu patronul, pe linga Procesul verbal de predare al firmei semnat de patron si o Reziliere a sediului? Cum se procedeaza in acest sens? 2. Registrul Comertului poate accepta vinzarea unei firme al carei spatiu destinat prin de comodat sediului a fost predat proprietarului de catre patron si nu se face dovada existentei unui nou sediu??
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2007
codruta.magdalena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare sediu social silviuben silviuben buna seara, socrul meu are la el in casa sediul social la o firma si ar dori ca aceasta sa nu mai fie la el acasa actionarii nu vor sa schimbe acest ... (vezi toată discuția)
Vinzare apartament cu sediu de firma in el Costica33 Costica33 Buna ziua, Am un prieten care se gaseste in urmatoarea situatie si are mare nevoie de ajutorul dvs. Eu, din pacate, nu stiu ce sa-l sfatuiesc. A avut un ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat lucabuluca lucabuluca Acum un an, impreuna cu prietenul meu am deschis o firma. Sediul social se afla la adresa apartamentului tatalui meu. Din luna iunie am renuntat la partea mea, ... (vezi toată discuția)