avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare sediu social

buna seara,
socrul meu are la el in casa sediul social la o firma si ar dori ca aceasta sa nu mai fie la el acasa
actionarii nu vor sa schimbe acest sediu
ce poate face?
unde se poate adresa?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 18:45, 19 Februarie 2010
Inainte de a se stabili sediul acelei societati a fost semnat de administratorul firmei si de proprietarii apartamentului ( respectiv socrul dvs.) un contract de mandat sau inchiriere. Cautati-l si vedeti cand expira. E de preferat ca partile sa se inteleaga, intrucat pe cale judecatoreasca trebuie aduse argumente temeinice de reziliere a acelui contract.
Ca sediul sa poata fi schimbat, administratorul sociertatii trebuie sa gaseasc a o noua locatie si sa incheie un nou contract, urmand si procedura de inregistrare la registrul Comertului.
Va rog, puteti sa-mi spuneti ce documente sunt necesare pentru schimbarea sediului social?
multumesc anticipat!
Documente necesare:
1. Hotarare AGA de schimbare sediu social;
2. Act constitutiv reactualizat;
3. Actul in baza caruia societatea va detine noul sediu (ct.de locatiune, comodat, vanzare- cumparare,)
Se mai depun :cerere de inregistrare in Reg.Comertului si publicare in M.Oficial, declaratii tip de functionare,dupa caz, dovada achitarii taxelor aferente. In principiu cam astea sunt documentele!
Mai adauga:
- acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor in cazul in care se schimba destinatia imobilului
-contractul de inchiriere sa fie inregistrat la A. Financiara daca locatorul este o persona fizica;
- acte care dovedesc proprietatea asupra imobilului
- si va trebui sa depui certificatul de inregistrare vechi si sa ceri autorizare(declaratie model 2-pentru noul sediu chiar daca ai numai activitati de birou)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare schimbare sediu Altheea Altheea Buna ziua, In cazul schimbarii sediului unei firme, persoana care depune actele la Registrul Comertului are nevoie de procura speciala legalizata data de cei ... (vezi toată discuția)
Nu am gasit pe site-ul onrc acte necesare prelungire sediu social eugen82 eugen82 Am cautat pe site-ul ONRC la formalitati/persoane juridice actele necesare prelungirii duratei sediului social care a expirat. Dar nu am gasit, au afisat ... (vezi toată discuția)