avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce se intampla cu o firma in momentul cand imobilul in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce se intampla cu o firma in momentul cand imobilul in care isi are sediul social este vandut?

Cat timp mai poate functiona cu acel sediu in acte?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 22:15, 3 Ianuarie 2007
trebuie sa-si gaseasca alt sediu deoarece nu mai are sediu si poate fi dizolvata. nu stiu mai multe amanunte legate de casul dvs. al cui era sediul, in ce fel a fost stabilit sediul in acel imobil etc
Pai ce fel de contract a incheiat societatea cu proprietarul?
daca s-a facut contract de locatiune, atunci dacă locatorul vinde lucrul închiriat sau arendat, cumpărătorul este dator să respecte locatiunea făcută înainte de vânzare, întrucât a fost făcută prin un act autentic sau prin un act privat, dar cu dată certă, afară numai când desfiintarea ei din cauza vânzării s-ar fi prevăzut în însusi contractul de locatiune (art.1441 C.Civ.).
Ori, dacă în contractul de locatiune s-a prevăzut desfiintarea lui din cauza vânzării, atunci locatarul are dreptul a cere dezdăunarea de la locator, afară numai când s-ar fi stipulat contrariul (art.1442 C.civ.)
Nu stiu cat te va ajuta contractul de locatiune. Daca ai trecut in el durata contractului si chiria pt aceasta perioada, ai sanse. Eu am fost in aceeasi situatie si, imediat ce cumparatorul a intrat in posesia actelor de proprietar, a marit chiria de cinci ori, motivand ca este economie de piata si poate cere oricat pentru spatiul sau. In contractul de inchiriere nu era trecuta chiria pentru intreaga perioada si rezultatul cred ca e usor de banuit.
Daca aveti acolo efectiv sediul trebuie vazute clauzele din contract.
Daca nu-l aveti acolo si era doar ca sa aveti un sediu pe hartie, atunci o sa beneficiati de sediul acela pana cand o expire la Registru si atunci musai sa gasiti altul.

Alte discuții în legătură

Situatia chiriasului in cazul vanzarii unui imobil Cris2005 Cris2005 Firma x, cu asociat unic, detinea cu titlu de proprietate un imobil. Imobilul este inchiriat unei persoane juridice. De cateva zile firma proprietara a vandut ... (vezi toată discuția)
Ca proprietar cum scap de chiriasii fostilor proprietari? sebala sebala am achizitionat o casa si nu pot beneficia de dreptul meu de proprietar deoarece chiriasii fostilor proprietari nu vor sa paraseasca casa desi au fost ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de contract inchiriere jymmy jymmy dupa ce fac contractul, pe parcursul derularii acestuia daca vreau sa vand casa fratelui/surorii cu pastrarea contractului/chiriasului, deci nu afecteaza in ... (vezi toată discuția)