avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate delia blaga

Activitate delia blaga

Da, sunt laborant pe fizica , chimie si biologie . Asa cum am mentionat anterior eu mi-am castigat dreptul in instanta, din pacate din 7 ani voi recupera doar 3 ani si acum il pierd din nou !
Nu doar eu sunt afectata de masura care se ia acum , ci si toate colegele care au beneficiat de acest spor . Va postez si nota trimisa de inspectoratul scolar
Citez:
Vă trimit, atașat: H.G. nr. 34/2018 privind Regulamentul de acordare a sporurilor de condiții periculoase și vătămătoare.
Mai jos redau, în copie, instrucțiunile primite de la MEN prin echipa EduSAL, instrucțiunile privind alerta”V”:

”Stimaţi colaboratori,

La solicitarea MEN am implementat în aplicaţia centrală alerta #V# - Conform HG nr. 34/2018 nu poate fi acordat spor de condiţii vătămătoare.

Alerta se va afişa atât în stat de personal, cât şi în stat de plată. Alerta inactivează butonul de aprobare a statelor.

Motivul alertei “V” sunt persoanele care au spor condiţii vătămătoare şi nu trebuie să –l mai aibă.

Alerta a fost implementată în baza Hotărârii de guvern nr. 34/2018 - aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia.
Cu stimă,
Echipa EduSAL”
Buna ziua. Sunt laborant intr-o institutie de invatamant preuniversitar, Am avut acest spor pana in 2009 in procent de 5%, apoi mi-a fost sistat si l-am recapatat din ianuarie 2017 in urma unui proces cu sentinta definitiva (inclusiv plata drepturilor in urma cu 3 ani ). In urma aparitiei HG 34/2018, inspectoratul scolar a trimis nota catre toate unitatile de invatamant sa sisteze acest spor, cu toate ca la art. 14 se prevede clar ca putem beneficia de pana la 5% . Au dreptul sa ne sisteze acest spor incepand cu ianuarie 2018 ? si ce ar trebui sa fac pentru a nu mai pierde .
Multumesc .