avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... spor conditii periculoase sau vatamatoare
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

spor conditii periculoase sau vatamatoare

Buna ziua. Sunt laborant intr-o institutie de invatamant preuniversitar, Am avut acest spor pana in 2009 in procent de 5%, apoi mi-a fost sistat si l-am recapatat din ianuarie 2017 in urma unui proces cu sentinta definitiva (inclusiv plata drepturilor in urma cu 3 ani ). In urma aparitiei HG 34/2018, inspectoratul scolar a trimis nota catre toate unitatile de invatamant sa sisteze acest spor, cu toate ca la art. 14 se prevede clar ca putem beneficia de pana la 5% . Au dreptul sa ne sisteze acest spor incepand cu ianuarie 2018 ? si ce ar trebui sa fac pentru a nu mai pierde .
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: delia blaga , utilizator 08:37, 7 Februarie 2018
Beneficiază de spor de până la 5% din salariul de bază:
a) personalul care își desfășoară activitatea în laboratoarele de chimie, biochimie, biologie, fizică, biofizică, agrochimie, pedologie, geochimie, din instituțiile și unitățile de învățământ;
b) personalul care desfășoară activități de conservare, circulație și prelucrare de carte în depozite de carte și biblioteci cu peste 12.000 de volume, inclusiv manuale școlare, publicații periodice și neperiodice;
c) cadrul didactic, informaticianul, analistul programator, inginerul de sistem care desfășoară activitate în laboratoarele de specialitate dotate cu rețele informatice constituite din cel puțin 12 unități.
(art.14 din Regulament)

Faceti parte din aceste categorii mentionate mai sus?
Da, sunt laborant pe fizica , chimie si biologie . Asa cum am mentionat anterior eu mi-am castigat dreptul in instanta, din pacate din 7 ani voi recupera doar 3 ani si acum il pierd din nou !
Nu doar eu sunt afectata de masura care se ia acum , ci si toate colegele care au beneficiat de acest spor . Va postez si nota trimisa de inspectoratul scolar
Citez:
Vă trimit, atașat: H.G. nr. 34/2018 privind Regulamentul de acordare a sporurilor de condiții periculoase și vătămătoare.
Mai jos redau, în copie, instrucțiunile primite de la MEN prin echipa EduSAL, instrucțiunile privind alerta”V”:


”Stimaţi colaboratori,

La solicitarea MEN am implementat în aplicaţia centrală alerta #V# - Conform HG nr. 34/2018 nu poate fi acordat spor de condiţii vătămătoare.


Alerta se va afişa atât în stat de personal, cât şi în stat de plată. Alerta inactivează butonul de aprobare a statelor.

Motivul alertei “V” sunt persoanele care au spor condiţii vătămătoare şi nu trebuie să –l mai aibă.


Alerta a fost implementată în baza Hotărârii de guvern nr. 34/2018 - aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia.
Cu stimă,
Echipa EduSAL”
Ultima modificare: Miercuri, 7 Februarie 2018
delia blaga, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor condiţii vătămătoare de muncă (spor de ecran) cf. hg nr. 34 din 31.01.2018 art. 14 alin. c) ChrisCC ChrisCC Bună ziua, lucrez în învățământ și odată cu HG. 34 / 31.01.2018 art. 14 alin. c) beneficiez de acest spor de ecran îndeplinind condițiile cerute. Am ... (vezi toată discuția)
Conditii de efectuarea garzilor in unitatile sanitare publice cu profesiunile de biologi, biochimisti si chimisti feherviolam feherviolam Buna seara ! Doresc sa va intreb, care Lege in vigoare si cu ce articol reglementeaza obligativitatea efectuarii garzilor in unitatile sanitare publice de ... (vezi toată discuția)
Spor conditii vatamatoare informatician termeni termeni Buna ziua! Sunt informatician de 12 ani intr-o institutie scolara a invatamantului preuniversitar. La angajare am beneficiat de acel 15 % spor ,,calculator\" ... (vezi toată discuția)