avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Activitate uiup ilesev

Activitate uiup ilesev

Multumesc pentru raspuns, domnule Cornel Vasile.
Alegera ar fi motivata de marimea pensiei anticipate care (oricat ar fi) este mai mare decat somajul. As fi mai castigat material in anul "cu optiuni" (somaj vs. anticipata). Dar cand trec la pensia de LV, se va resimti ceea ce am ales?
Multumesc pentru raspuns, domnule Carp Mircea.
Dati-mi voie sa mai intreb:
- 1 an de somaj va mari vechimea in munca de la 37 la 38 de ani? Ma ajuta cu ceva?
- cat stau in somaj, eu platesc din somaj (la fel ca din salar) ceva pentru pensie? Punctajul total pentru calculul pensiei va fi mai mare la sfarsitul perioadei de somaj? Aici ar fi motivul pentru care sa aleg somajul?
Am ramas fara loc de munca. Am doua variante:
- somaj 1 an, apoi pensie anticipata partial 0,5 ani si pensie LV;
- pensie anticipata partial 1,5 ani si pensie LV.
Intrebari:
- 1 an de somaj va aduce vreun plus la valoarea pensiei?
- este semnificativ? (gandindu-ma ca 1 an voi avea doar banii de somaj).
Multumesc.
Răspuns la discuția Beneficii grupa a II a
Multumesc, domnule Carp Mircea.
Cu stima.
Răspuns la discuția Beneficii grupa a II a
Va multumesc pentru raspuns.
Am inteles ca reducerea varstei de pensionare este conditionata de realizarea, mai intai, a stagiului complet de cotizare (de 35 ani). Dar suplimentarea cu 2 ani si 3 luni a stagiului de cotizare este conditionata la fel?
Daca in august 2018 implinesc 60 ani si stagiul de cotizare este 34 ani si 4 luni, la care adaugand suplimentarea de mai sus, atunci stagiul de 37 ani si 7 luni - imi va permite sa solicit pensie anticipata partiala?
Multumesc inca odata.
Buna ziua,
Daca am lucrat 10 ani si 10 luni in grupa a II a (90% in cartea de munca), atunci :
1) voi beneficia de reducerea varstei de pensionare (sunt nascut in august 1958)?
2) voi beneficia, in acelasi timp, de un adaos la stagiul de cotizare?
Multumesc.
Răspuns la discuția pot sa cumpar vechime?
Multumesc. Am inteles : nu ma mai duc sa-ntreb la casa de pensii.
Răspuns la discuția pot sa cumpar vechime?
Multumesc. O sa merg si la casa de pensii sa intreb.
Buna ziua, sunt barbat, implinesc 60 ani la 23.08.2018. Pentru a avea stagiu de cotizare de 35 ani ar trebui sa cumpar vechime in perioadele : 1) 01.08.1979 - 01.11.1980 si 2) 01.10.1982 - 01.12.1983. In aceste perioade nu am fost angajat si nu am fost in sistemul de asigurari. Trebuie sa mentionez ca la data de 28.06.1979 am terminat armata, ca in perioada 24.11.1980 - 10.09.1982 am fost angajat si ca din 12.12.1983 pana in prezent sunt angajat (din 1984 pana in 1989 am lucrat 4 ore, vechimea fiindu-mi injumatatita).