avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Beneficii grupa a II a
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Beneficii grupa a II a

Buna ziua,
Daca am lucrat 10 ani si 10 luni in grupa a II a (90% in cartea de munca), atunci :
1) voi beneficia de reducerea varstei de pensionare (sunt nascut in august 1958)?
2) voi beneficia, in acelasi timp, de un adaos la stagiul de cotizare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: uiup ilesev , utilizator 20:41, 12 Februarie 2018
10 ani si 10 luni grupa II in procent de 90% = 9 ani si 9 luni in grupa Ii in procent de 100%
9 ani si 9 luni in grupa II aduc
-Un stagiu aferent de 2 ani si 3 luni(3 luni/an
-O reducere cu 2 ani a varstei standard in conditiile realizarii stagiului complet de cotizare.
Va multumesc pentru raspuns.
Am inteles ca reducerea varstei de pensionare este conditionata de realizarea, mai intai, a stagiului complet de cotizare (de 35 ani). Dar suplimentarea cu 2 ani si 3 luni a stagiului de cotizare este conditionata la fel?
Daca in august 2018 implinesc 60 ani si stagiul de cotizare este 34 ani si 4 luni, la care adaugand suplimentarea de mai sus, atunci stagiul de 37 ani si 7 luni - imi va permite sa solicit pensie anticipata partiala?
Multumesc inca odata.
Daca indepliniti conditia de stagiu complet de 35 de ani incluzand si satagiul aferent de 2 ani si 3 luni, atunci va puteti deschide drepturile la pensie anticipata partiala incepand cu data implinirii varstei de 60 de ani.
Multumesc, domnule Carp Mircea.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata pante pante Buna seara, Pe baza urmatoarelor date: barbat, nascut la 5 august 1951, cu data angajarii in octombrie 1971, stagiu militar intre anii iunie 1972-nov 1973, ... (vezi toată discuția)
Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
In ce conditii si la ce data imi pot depune dosarul de pensie? tudorelpopescu tudorelpopescu Buna ziua,d-le avocat, Am absolvit facultatea in anul 1985,si inainte am efectuat stagiul militar de 1an si 4 luni.Dupa absolvirea facultatii,m-am angajat in ... (vezi toată discuția)