Buna ziua,
Daca am lucrat 10 ani si 10 luni in grupa a II a (90% in cartea de munca), atunci :
1) voi beneficia de reducerea varstei de pensionare (sunt nascut in august 1958)?
2) voi beneficia, in acelasi timp, de un adaos la stagiul de cotizare?
Multumesc.
10 ani si 10 luni grupa II in procent de 90% = 9 ani si 9 luni in grupa Ii in procent de 100%
9 ani si 9 luni in grupa II aduc
-Un stagiu aferent de 2 ani si 3 luni(3 luni/an
-O reducere cu 2 ani a varstei standard in conditiile realizarii stagiului complet de cotizare.
Va multumesc pentru raspuns.
Am inteles ca reducerea varstei de pensionare este conditionata de realizarea, mai intai, a stagiului complet de cotizare (de 35 ani). Dar suplimentarea cu 2 ani si 3 luni a stagiului de cotizare este conditionata la fel?
Daca in august 2018 implinesc 60 ani si stagiul de cotizare este 34 ani si 4 luni, la care adaugand suplimentarea de mai sus, atunci stagiul de 37 ani si 7 luni - imi va permite sa solicit pensie anticipata partiala?
Multumesc inca odata.
Daca indepliniti conditia de stagiu complet de 35 de ani incluzand si satagiul aferent de 2 ani si 3 luni, atunci va puteti deschide drepturile la pensie anticipata partiala incepand cu data implinirii varstei de 60 de ani.
Pensie anticipata
pante
Buna seara,
Pe baza urmatoarelor date: barbat, nascut la 5 august 1951, cu data angajarii in octombrie 1971, stagiu militar intre anii iunie 1972-nov 1973, ... (vezi toată discuția)