avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Activitate Melania I.

Activitate Melania I.

Cum afectează cumpărătorul lipsa acestui act? Sau pot eu vinde, totusi, fara intabulare?

raluk0207 a scris:

Puteți sa vindeți, dar actul nu va putea fi intabulat la Cartea Funciara fără acel certificat.

Buna ziua, mulțumesc pentru răspuns!
Nu a fost dobandita prin edificare, a fost cumparata cu contract v/c prin anul 2010, are autorizatie de construire, insa nu corespunde intru totul cu ceea ce se afla pe teren (terase inchise, spre ex).
As vrea sa stiu daca o pot vinde mai departe fara acest certificat de edificare, pentru care depun efort si cheltuiesc bani de ceva timp in relatia cu Primaria.

raluk0207 a scris:

Dacă ați dobândit casa prin edificare, trebuie sa aveți autorizație de construire și proces verbal de recepție finala la terminarea lucrărilor.

Buna!
Doresc sa vand o casa. Nu sunt foarte lămurita daca trebuie sa am certificat de edificare a cladirii. Se poate face vanzarea si fara acest certificat?
Multumesc tuturor!

george-neagu a scris:

Nu la notar si nici la finante pentru ca prin acest contract nu incasati niciun venit si deci nici impozit nu aveti la ce plati.

Buna ziua!
In cazul incheierii unui contract de comodat intre persoane fizice, acesta trebuie inregistrat la ANAF, cf legislatiei in vigoare? Dar la notar? In ultimul dintre cazuri, ce avantaje am, ca proprietar? Mai precis care ar fi diferenta intre cele doua situatii - daca l-as inregistra sau daca nu?
Multumesc!