avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contract de comodat inregistrat la ANAF?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contract de comodat inregistrat la ANAF?

Buna ziua!
In cazul incheierii unui contract de comodat intre persoane fizice, acesta trebuie inregistrat la ANAF, cf legislatiei in vigoare? Dar la notar? In ultimul dintre cazuri, ce avantaje am, ca proprietar? Mai precis care ar fi diferenta intre cele doua situatii - daca l-as inregistra sau daca nu?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kolea41 , utilizator 15:43, 28 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu la notar si nici la finante pentru ca prin acest contract nu incasati niciun venit si deci nici impozit nu aveti la ce plati.
Multumesc tuturor!

george-neagu a scris:

Nu la notar si nici la finante pentru ca prin acest contract nu incasati niciun venit si deci nici impozit nu aveti la ce plati.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , acel contract de comodat- folosinta gratuita - se depune doar la Primaria unde se afla bunul dat in folosinta. In cazul unui teren agricol - DE EXEMPLU - ,pentru care comodatarul (cel care primeste terenul ) sa poata obtine adeverinta de la primarie necesara la APIA pentru a primi subventia pe ha. . Bine-nteles ca comodantul -proprietarul terenului trebuie sa achite la primarie impozitul pe teren ,,, si va primi in schimb -la intelegerea verbala..
dintre parti ,- o parte din venitul realizat de cel ce lucreaza terenul .. .
Situatia se poate extinde si la un autoturism ,,, etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pt subventia apia aferenta unui teren agricol aleksutzu aleksutzu As dori un sfat legat de urmatoarea problema: Bunicul sotiei mele, cand a decedat, a lasat celor 4 copii ai sai, printre altele, si suprafata de 3 ha teren ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat gheciu gheciu In cadrul carei institutii se incheie un contract de comodat intre doua parti? (vezi toată discuția)
Contract comodat teren agricol fermactj fermactj Oamenii pe la noi isi depun actele la APIA pe teren si isi i-au banii direct. Eu am SRL si as vrea sa lucrez acest tip de pamant si nu sunt interesat de ... (vezi toată discuția)