avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Contract de comodat pt subventia APIA aferenta unui ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Contract de comodat pt subventia APIA aferenta unui teren agricol

As dori un sfat legat de urmatoarea problema: Bunicul sotiei mele, cand a decedat, a lasat celor 4 copii ai sai, printre altele, si suprafata de 3 ha teren agricol. Acest teren este lucrat in prezent de soacra mea si un unchi al sotiei, ceilalti 2 nefiind interesati de agricultura. De anul acesta soacra mea si fratele dansei au hotarat ca nu mai vor sa lucreze acest teren pe care as dori sa il lucrez eu si sotia. Pt aceasta suprafata agricola unchiul sotiei a facut cerere la A.P.I.A. si primeste anual subventia, dandu-i jumatate soacrei mele.
Putem incheia contract de comodat cu soacra mea pentru a primi noi subventia si a nu mai depinde de fratele sau?
Deasemenea putem incheia tot contract de comodat cu unchiul sotiei, pentru ca si el sa primeasca in continuare subventia si care totodata sa ne asigure si linistea ca nu ne trezim cu el cu combina in lan la recoltare? Trebuie inregistrate la primarie ambele contracte sau il putem inregistra doar pe al soacrei mele? Aceste contracte trebuiesc autentificate la notar? Mentionez ca nu s-a dezbatut mostenirea lasata de bunicul sotiei.
Cel mai recent răspuns: CREDYRAM CONSULT , Consultant credite si finantari 12:10, 8 Iunie 2013
Contractul de comodat trebuie incheiat la notar, trecut in registrul apia pe numele dvs si al sotiei dar se va face cu acordul tuturor mostenitorilor de drept. Pentru ca sa luati dvs subventia de la apia si sa puteti lucra pamantul, puteti incheia un contract de arenda tot la notar. In baza acestui contract puteti obtine, eventual, si alte beneficii.
Solutia este mult mai simpla. Dezbateti succesiunea, ceilalti sa renunte la drepturi ca oricum nu ii intereseaza si deveniti proprietari de drept pe teren. Actul de proprietate astfel obtinut il inregistrati la APIA.
Solutia simpla a colegului Credyram presupune ca sa convingeti partile care au drept de mostenire sa renunte la ea.... oare este atat de usor?Cred ca mai usor ii convingeti sa va dea pamantul in arenda si sa obtina si ei un beneficiu....
Daca nu au un interes material si / sau lucrativ este usor ..... Daca insa exista interesul material atunci da solutia arendei este cea mai buna .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract ilegal de arenda scutaruc scutaruc Buna ziua, acum 3 ani a fost incheiat un contract de arenda pentru o suprafata de 2.16 ha, cu o asociatie, contract care a fost semnat doar de catre soacra ... (vezi toată discuția)
Contract comodat teren agricol fermactj fermactj Oamenii pe la noi isi depun actele la APIA pe teren si isi i-au banii direct. Eu am SRL si as vrea sa lucrez acest tip de pamant si nu sunt interesat de ... (vezi toată discuția)
Cine incaseaza de la apia subvenþia la hectar, proprietarul sau arendasul? alcaz alcaz 1.Daca terenul agricol este arendat, cel care a dat in arenda are dreptul de a obtine subventii de la APIA ? Sau acestea sunt incasate de catre cel care a ... (vezi toată discuția)