avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract ilegal de arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract ilegal de arenda

Buna ziua, acum 3 ani a fost incheiat un contract de arenda pentru o suprafata de 2.16 ha, cu o asociatie, contract care a fost semnat doar de catre soacra mea si cumnatul meu,sotia mea (sora cumnatului) nu a fost instiintata de acest contract. Soacra mea a decedat,acum 8 luni, si ieri cand am fost cu sotia pentru a ridica banii de arenda (partea ei), am aflat cu stupoare , cumnatul ridicase toti banii din arenda. Raspunsul administratorului a fost urmatorul: contractul a fost incheiat asa deoarece cumnatul vrea sa vanda aceasta suprafata catre asociatie, din totalul de 3 ha,ce ar trebui sa se imparta la 2 mostenitori. Acum ne gandin sa dezbatem mostenirea sau nu. Administratorul a discutat foarte distant cu noi si insista pentru dezbaterea succesiunii, si sustinea ca al 2-lea mostenitor (sotia mea) nu este mostenitorul legal.
Ce as ptea face in aceasta situatie? Cum as putea obtine o copie a contractului de la Apia? In urma succesiunii ( daca ar fi sa o incepem)
cum putem ataca contractul fals ?
Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2018
scutaruc, utilizator
Cel mai recent răspuns: scutaruc , utilizator 19:29, 2 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu arendasul este cel care stabileste cine este sau nu mostenitor ci notarul.
In primul rand trebuie stabilit cui ii apartinea terenul la momentul incheierii contractului de arenda (soacrei, socrilor, cumnatului, sotiei dvs.), ce cote detineau fiecare.
Contractul nu putea fi semnat si de catre cumnat acesta fiind fiul soacrei dvs., numai in cazul in care acesta avea un drept asupra terenului.
Se poate cere o copie a contractului de arendare de la primarie de la registrul agricol, este obligatoriu sa fie inregistrat.
Mostenirea oricum trebuie dezbatuta, mai devreme sau mai tarziu, iar daca sotia are drept de mostenire, cu atat mai mult.
Din ce ati relatat se intelege ca tatal sotiei nu mai este in viata, dupa el s-a facut succesiune? Practic, terenul cui i-a apartinut?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La notar nu va trebuie contractul de arenda asa ca este chiar recomandata dezbaterea succesiunii acum.
Terenul apartinea socrului, el fiind decedat de 5 ani, dupa el nu s-a facut sucesiunea, tocmai de aceea ne gandim sa o facem acum, dar data fiind situatia creata de cumnat,, nu stim daca e cel mai bun moment pentru succesiune.
Totusi , faptul ca cumnatul a ridicat toti banii de arenda fara a ne anunta, as mai putea face ceva in acest sens? Acel contract de arenda se poate anula cumva in mod legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pt subventia apia aferenta unui teren agricol aleksutzu aleksutzu As dori un sfat legat de urmatoarea problema: Bunicul sotiei mele, cand a decedat, a lasat celor 4 copii ai sai, printre altele, si suprafata de 3 ha teren ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare??? AndreeaStanila AndreeaStanila Buna ziua,soacra mea s-a hotarat sa treaca apartamentul pe numele nostru (al sotului si al meu) si as vrea sa stiu ce act ar trebui sa incheiem astfel incat si ... (vezi toată discuția)