avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate TheArhmanager

Activitate TheArhmanager

Da, exista rol fiscal. Conform dispozițiilor art. 30 din Legea nr. 58/1974: "Dobîndirea terenurilor cuprinse în perimetrul construibil al localităților urbane și rurale se poate face numai prin moștenire legală, fiind interzisă înstrăinarea sau dobîndirea prin acte juridice a acestor terenuri.
În caz de înstrăinare a construcțiilor, terenul aferent acestor construcții trece în proprietatea statului cu plata unei despăgubiri stabilită potrivit prevederilor art. 56 alin. 2 din Legea nr. 4/1973".

Terenul a fost dobandit intre 1923-1933, iar primul act de mostenitor apare in 1956. Astfel terenul nu a trecut in proprietatea statului pentru ca nu a fost instrainat de atunci. Era necesar ordinul prefectului doar daca exista drept de folosinta asupra terenului si proprietate asupra casei.
Buna ziua!
Doresc sa cumpar un teren in Bucuresti, iar proprietarul mi-a spus ca urmeaza sa iasa cadastrul in cateva zile, insa am fost sunat spunandu-mi ca a primit respingere de la ancpi, deoarece nu detine primul act ce sta la baza dobandirii dreptului de proprietate, adica primul act de vanzare cumparare dintre strabunicul vanzatorului si respectivul vanzator, tranzactie efectuata in perioada 1920-1930. Actualul mostenitor detine un istoric in care are doar certificate de mostenire, de la strabunicul catre bunicul, etc, pana la el. Acel contract initial de vanzare cumparare necesar pt ancpi nu il detin mostenitorii si nici in certificatele de mostenire nu sunt specificate date despre data sau numarul contractului. Datele stiute sunt doar adresa exacta, si numele strabunicului care a cumparat prin contract de vanzare cumparare. Cum putem gasi acel contract initial? Multumesc!