avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate laviciul

Activitate laviciul

Buna seara! Unde pot schimba o diploma de calificare?(calificarea a fost la locul de munca , in domeniul confecții încălțăminte ) Cu multi ani in urma așa am primit-o si acum după legea ce plastifiere o face nula as dori sa o schimb. Multumesc
Ok acum înțeleg o parte din lege cu toate ca nimeni nu a explicat asta când am fost si am intrebat.. a fost un răspuns vag .. doamna este Opțional nimeni nu a specificat de cele 11 luni..trecând peste asta va trebui sa mai aștept o hârtie de returnare a banilor? Ca ce am acum este doar pt 10 zile. Multumesc anticipat
Buna ziua ! Am primit solicitare de returnare pt 10 zile din luna August 2020 indemnizație creștere copil pe motiv foloase necuvenite. Am intrebat la ITM iar ei au răspuns ca sunt bani acordați tatălui. Menționez ca tatăl nici nu a stat acasa nici o zi nici înainte sau in timpul nașterii nici înainte de a termina perioada de creștere respectiv 2 ani.
Au motivat ca deși este Opțional zilele libere ei trebuie sa oprească banii.
Ma puteți lămuri? Multumesc anticipat
Buna seara ! voi termina concediul crestere copil pe 19 septembrie 2020 , iar angajatorul meu mi-a oferit un loc de munca dar in alta parte deci va insemna sa fac naveta . Intrebarea mea este trebuie sa fac eu ceva pentru incetarea indemnizatiei sau acest lucru se sisteaza de la sine ? angajatorul ma sunat si mi-a transmis urmatorul mesaj sa merg la ITM si sa cer pe decizie pe CID privind suspendarea platii indemnizatiei crestere copil . Eu trebuie sa fac asta?
multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna seara! Daca am optat pentru concediu creștere copil pana la doi ani după ce copilul împlinește 1 an ar putea intra soțul in aceste drepturi de concediu? Iar eu sa încep serviciul? Menționez ca atunci când am intrat eu soțul nu avea 12 luni lucrate in ultimii doi ani dar acum are.
Si o alta întrebare ar fi cine acorda stimulentul de inserție statul sau angajatorul?
Va Multumesc anticipat!
Buna sera ! Daca am optat pt concediu crestere copil 2 ani si asi doi sa ma intorc la servici dupa ce copilul inplineste 1 an , primesc stimulent de insertie?Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Multumesc pentru raspuns . O zi buna.
Buna ziua . In 2017 August am incheiat scoala postliceala de 3 ani la zi la o scoala acreditata . In ianuarie 2018 am ramas insarcinata urmand sa nasc la inceputul lui octombrie si tot in ianuarie 2018 am inceput serviciul cu un contract de munca pe perioada nedeterminata . Intrebarea mea este voi beneficia de indemnizatie crestere copil ? Se cumuleaza cele 8 luni din anul 2018 lucrate pana nasc cu cele din 2017 inainte de a termina scoala sa am 1 an in ultimii 2 ani ? Va multumesc