avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate iulia 1968

Activitate iulia 1968

Am vârsta de 25 ani și primesc pensie urmaș. Termin anul ăsta Facultatea de Stomatologie București și vreau să continui în cadrul aceleiași facultăți cursul de perfecționare în implantologie cu durata 1an.
Mai primesc pensia de urmaș până la 26 ani , pe care îi împlinesc in martie 2025?
Sau dacă mă înscriu la a doua facultate cu taxă, primesc pensia urmaș până la 26 ani?
Mulțumesc mult aștept răspunsul!
In fapt lucrurile stau astfel: apartamentul in care locuiesc impreuna cu fiica mea a fost cumparat de mine inainte de casatoria cu tatal ei care a decedat si eu platesc toate cheltuielile din casa. Este adevarat ca sunt o fire poate cam prea cumpatata iar fiica mea care este prea risipitoare ma acuza de zgarcenie.Ea este tanara si vrea sa- si traiasca viata cheltuind tot ce are la maxim , in schimb eu ca mama ii vreau binele si economisesc pt a-i cumpara un apart asa cum am facut si eu. Desi am incercat sa comunicam si este de acord in principiu ca ii doresc binele , totusi isi traieste viata extrem de liber fara sa respecte vreun principiu de organizare, sanatate sau echilibru. Aproape tot ce face este la voia intamplarii sub impulsul influentelor si al simturilor. Ca ex. : isi pierde noptile la petreceri, cluburi,baruri mananca nesanatos chipsuri pizza,fast food motiv pt care a luat proportii. Deoarece isi gestioneaza singura pensia de urmas si mostenirea a cheltuit in ian. 2018 aproape 4000 lei pe luna Este extrem de recalcitranta si va spun sincer ca sunt momente cand nu ma mai putem avea un limbaj comun, nu mai am incredere si nu ma mai simt in suguranta in propria casa.
Eu as vrea sa o imtreb dar acum nu este acasa pt ca pleaca si vine cand vrea ea fara sa - mi spuna si de vreo 2 saptamani mi-a sustras toate actele pe care le tineam in casa fara sa stiu daca le mai aduce.Practic nu mai pot avea incredere in nimic din ce spune sau face. In situatia data sunt nevoita sa declar la Politie lipsa actelor.Pur si simplu nu mai stiu ce sa fac pt ca am nevoie urgenta de acte.

Am specificat ca fata primeste in prezent o pensie de urmas de 1826 lei si mai are in cont 30000 lei din mostenire insa desi a fost si este in intretinerea mea de cand s-a nascut am presupus ca vrea sa se mute la sora tatalui si de aceea a fost sfatuita sa ceara de la mine pensie de intretinere, pt ca altfel nu inteleg de ce ar cere?
Ce sanse de castig are motivand nevoile cu pregatirea pt facultate respectiv L272/2004 art
2 si 44.
Am avut neplacuta surpriza ca propriul copil in situatia descrisa sa ceara instantei de judecata sa -i stabileasca cota din venitul meu pt pensie de intretinere , prin avocatul matusii din partea tatalui decedat.
Este eleva in clasa a-12-a si urmeaza sa dea la facultate.
Sunt mama unei fete de 19 ani care este in intretinerea mea al carei tata a decedat si in urma succesiunii primeste pensie de 1827 lei si o mostenire de 30000 lei.Are dreptul sa ma dea in judecata pt plata pensie intretinere?