avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate Estic

Activitate Estic

Salut,

Am urmatoarea problema la care m-ar ajuta niste pasi de rezolvare:
In 1996 parintii mei achizitioneaza, pe firma pe care tatal meu o detinea la acea vreme, un imobil in cartierul Rahova, Bucuresti, printr-un contract de vanzare-cumparare, iar pentru teren am primit un titlu de proprietate de la Primaria sectoruliu 5.
La un moment dat, in urma legii preschimbarii CUI, firma a fost dizolvata.
In urma decesului tatalui meu, am facut actele de succesiune pentru mine, mama si fratele meu.
A urmat incercarea de a face cadastru si intabularea. La cadastru am aflat ca tatal meu depusese deja actele, cadastrul fiind efectuat insa intabularea a fost refuzata, motivul fiind diferenta de teren dintre masuratori si cea din contractul de vanzare-cumparare si titlul de proprietate.
Mi-ar fi de mare ajutor sa stiu ce pot face in continuare, astfel incat sa pot pune actele la punct si sa efectuez in conditii normale o vanzare a proprietatii.

Multumesc,
Razvan
Răspuns la discuția Radiere firma
Pana acum, dupa cate am citit azi, m-am cam lamurit, din pacate.
radierea a fost facuta in aprilie 2006, cand in vigoare era alin 7 cu bunurile abandonate.
Intrebarea este: se mai pot recupera bunurile in vreun fel? Problema este ca printre bunurile alea se afla si casa in care locuim.
Si daca au devenit bunuri abandonate, statul nu trebuia sa intre in posesie? sau sa intreprinda vreo actiune ceva?
Răspuns la discuția Radiere firma
firma apare asa:

Conform site-ului Registrului Comertului
radiata : art.31 din L359/2004

Conform site-ului Ministerului Finantelor:
RADIERE din data 06 April 2006

si art 31(7) arata asa:
(7) Bunurile rămase în patrimoniul persoanei juridice după radierea acesteia din registrul comerţului, în condiţiile alin. (5) şi (6), se considera bunuri abandonate.

modificat (7) Bunurile rămase în patrimoniul persoanei juridice după radierea acesteia din registrul comerţului, în condiţiile alin. (5), revin asociaţilor.
Alin. (7) al art. 31 a fost modificat de art. I din LEGEA nr. 360 din 21 septembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 799 din 22 septembrie 2006.

Discuție Radiere firma
Buna ziua. O mica intrebare. E vorba de un SRL, unic asociat, fara datorii. Daca firma a fost radiata, ce trebuie facut pentru ca patrimoniul sa ajunga in posesia unicului asociat?
Multumesc.