avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Radiere firma
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Radiere firma

Buna ziua. O mica intrebare. E vorba de un SRL, unic asociat, fara datorii. Daca firma a fost radiata, ce trebuie facut pentru ca patrimoniul sa ajunga in posesia unicului asociat?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2007
Estic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 21:05, 8 Octombrie 2007
radiata sau dizolvata? intrebati la ORc....dar singura modalitate pentru ca asociatul sa poata primi activele ramase este lichidarea conform legii 31.
firma apare asa:

Conform site-ului Registrului Comertului
radiata : art.31 din L359/2004

Conform site-ului Ministerului Finantelor:
RADIERE din data 06 April 2006

si art 31(7) arata asa:
(7) Bunurile rămase în patrimoniul persoanei juridice după radierea acesteia din registrul comerţului, în condiţiile alin. (5) şi (6), se considera bunuri abandonate.

modificat (7) Bunurile rămase în patrimoniul persoanei juridice după radierea acesteia din registrul comerţului, în condiţiile alin. (5), revin asociaţilor.
Alin. (7) al art. 31 a fost modificat de art. I din LEGEA nr. 360 din 21 septembrie 2006, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 799 din 22 septembrie 2006.

Pana acum, dupa cate am citit azi, m-am cam lamurit, din pacate.
radierea a fost facuta in aprilie 2006, cand in vigoare era alin 7 cu bunurile abandonate.
Intrebarea este: se mai pot recupera bunurile in vreun fel? Problema este ca printre bunurile alea se afla si casa in care locuim.
Si daca au devenit bunuri abandonate, statul nu trebuia sa intre in posesie? sau sa intreprinda vreo actiune ceva?
nu vad motivul radierii, firma intra intai in dizolvare. Ai inteles bine termeni?:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri abandonate mhulea mhulea Exista o firma care a fost radiata conform: art.31 din L359/2004 - durata societatii expirata. Am citit acum art. 31 din aceasta lege si spune asa la ... (vezi toată discuția)
Srl dizolvat la cererea orc imobile pe srl Fekete Balazs Fekete Balazs Am si eu o speta interesanta. Societatea comerciala a fost radiata la cererea ORC iar societatea respectiva are in proprietate un imobil, o cladire. Acuma ... (vezi toată discuția)
Firma radiata l359/2004 inc0gnit00 inc0gnit00 Buna ziua. O mica intrebare. E vorba de un SRL, unic asociat, fara datorii. Firma a fost radiata conform art.31 din L359/2004 in care se precizeaza ca bunurile ... (vezi toată discuția)