Buna seara si multumesc pentru ...interventie!
Desigur ca am citit mesajele anterioare, dar, nu ma gandeam ca aceasta confruntare intre penal si civil poate merge pana intr-acolo incat ca sechestrul penal sa fie radiat ca ...orice sarcina din CF.
Am retinut faptul ca executorul a dat dovada de ...mult mult curaj, asa cum dvs Dle Trandafir ati sustinut anterior si cum ca anumiti executori s-au...ales chiar si cu plangeri penale ptr executare in dauna penalului, dar sa fie si radiat sechestrul penal dintr-un CF, fara hotarare a unei instante, asta chiar este o noutate chiar si pentru anumit avocati, nu mai zic de mine personal care nu am studii juridice!
De aceea si expunem diverse cazuri pe avocatnet.ro pentru a mai afla ...noutati, unii de la altii.
Buna seara!
Revin cu precizari despre cazul expus.
Imobilul in discutie, executat silit si avand sechestru penal anterior executarii, a fost adjudecat intre timp si intabulat in cartea funciara pe numele adjudecatarului. S-a demarat intre timp o actiune de contestare a executarii de catre fostul proprietar.
Doresc sa semnalez totusi alt aspect: sechestrul penal a fost RADIAT din cartea funciara, fara stirea/interventia parchetului si fara ca dosarul penal (care a implicat sechestrul) sa fie solutionat!
Intrebare: mai nou, se poate radia un sechestru penal dintr-o Carte Funciara, de catre executor/creditor-banca/OCPI fara o decizie/hotarare a unei instante in dosarul penal cu pricina?
Buna ziua!
Am rugamintea ca la intrebarile mele formulate mai sus sa intervina vreun consultant pe tema aceasta a .... "penalului vs. civil"!
Multumesc!
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie: asupra fratelui meu a inceput o urmarire penala inca de acum 3 ani, iar asupra imobilului in care locuieste momentan s-a impus masura sechestrului asiguratoriu prin ordonanta, inca de acum 3 ani, ulterior fiind notata masura sechestrului penal si in CF-ul imobilului.
Procesul pe fond nu a pornit inca, iar expertiza contabila asupra prejudiciului inca nu a iesit.
Asupra imobilului in cauza exista si o ipoteca de rang 1 in favoarea bancii de la care a luat creditul necesar cumpararii imobilului, cu mult timp inainte de urmarirea penala. De la momentul aplicarii sechestrului, nu s-au mai platit ratele la banca, prin urmare, banca a pornit procedura executarii silite prin executor judecatoresc.
In acest moment, pentru imobil, un potential cumparator a platit avansul de 10% si a castigat licitatia de adjudecare, la o valoare de 75% din evaluarea initiala efectuata de banca la momentul inceperii executarii silite.
INTREBARI:
1) este legal ca executorul a continuat procedura executarii silite in ciuda sechestrului asigurator si a notificarilor primite de la procurorul de caz?
2) in acest moment al achitarii avansului de 10% de catre potentialul cumparator, se poate efectua vreun demers, gen contestatie pe tema prezervarii imobilului ca urmare a sechestrului penal?
3)fratele meu a dorit intial, cand a inceput urmarirea penala, ne mai avand resurse financiare, sa se foloseasca de "legea darii in plata" in relatia cu banca, dar nu a putut datorita sechestrului penal impus. Cat de mult cantareste acest l;ucru la o eventuala contestatie la o instanta, in acest moment al executarii?
4) in caz ca, cumparatorul achita restul de suma si se continua executarea in ciuda vreunei contestatii ale fratelui meu, in ce perioada de timp trebuie sa evacueze imobilul ?
5) noul proprietar va putea radia sarcina din CF a sechestrului penal si in ce conditii?
Multumesc!
P.S. procurorul de caz nu doreste sa mai intreprinda vreun demers in acest caz