avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate bex77

Activitate bex77

Multumesc pentru raspuns...credeam ca bunul nou dobandit intra la comun desi suma ar proveni din vanzarea bunului anterior....
Daca ma poate lamuri cineva....exista vreo varianta prin care daca este vandut un imobil detinut inaintea casatoriei, banii proveniti din o eventuala vanzare a acestuia dupa casatorie, sa nu fie considerati venituri dobandite de soti?
Societatea parata a avut un contract de 2 ani cu RCS-RDS pentru furnizare servicii de internet la un punct de lucru. Contractul avea sa se incheie pe 05,05,2017. Pe 25,10,2016 societatea a comunicat cu reprezentantul zonal in vederea mutarii contractului la o alta adresa, intrucat a inchis punctul de lucru de la adresa initiala. Dupa ce s-au indicat actele necesare acestei schimbari de adresa, RCS-RDS nu a mai efectuat mutarea, ignorand nota scrisa si actele transmise prin posta electronica, nota care denunta clar si fara echivoc adresa punctului de lucru initial, dar a continuat sa emita facturi la respectiva adresa. Desi, in contextul in care punctul de lucru nu mai functiona la adresa facturata, societatea a mai platit in continuaare facturile pentru inca 4 luni, dupa care a sistat platile, mentionand in scris ca va achita debitul in momentul in care va primi un numar de inregistrare oficial al cererilor scrise. In ciuda faptului ca nu a primit niciodata confirmarea inregistrarii cererii a achitat debitul la inceputul lunii iulie 2017. In septembrie 2017 societatea este actionata in instanta in calitate de parata de catre reclamanta RCS-RDS, pe motiv de neplata (desi debitul fusese stins cu 52 de zile anterior actionarii in instanta) solicitandui-se plata debitului (deja stins), a unor penalitati de 0,2%, a unor sume calculate pentru restul celor 2 luni pana la finalizarea contractului (aprilie si mai) precum si a cheltuielilor de judecata. In apararea sa, societatea a depus la dosar dovezile faptului ca a solicitat schimbarea adresei, ca a platit 4 luni facturi pentru servicii nefurnizate din vina exclusiva a reclamantei si ca cererea de actionare a instantei este intemeiata in mod voit pe realitati eronate, pentru a se induce in eroare instanta. Cu toate acestea, instanta hotaraste sa admita integral cererea reclamantei obligand parata la plata tuturor pretentiilor reclamantei, cu drept de apel in 30 de zile. Intrebarea este, ce ar trebui sa faca parata in acest caz in care este obligata la plata unor servicii pe care insusi reclamanta nu le-a furnizat?Cum se poate apara in fata instantei daca instanta refuza sa ii dea dreptul de pledoarie de fond si ignora faptul ca exista la dosar inscrisuri care demonstreaza ca a solicitat in scris o schimbare de adresa schimbare de adresa care nu a fost efectuata de reclamanta astfel ca parata nu a putut beneficia de serviciile contractate care i-au fost totusi facturate si care ii sunt imputate?