avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri dobandite inaintea casatoriei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri dobandite inaintea casatoriei

Daca ma poate lamuri cineva....exista vreo varianta prin care daca este vandut un imobil detinut inaintea casatoriei, banii proveniti din o eventuala vanzare a acestuia dupa casatorie, sa nu fie considerati venituri dobandite de soti?
Pai nici nu sunt bun comun.

CAPITOLUL VI
Drepturile şi obligaţiile patrimoniale ale soţilor
SECŢIUNEA a 2-a
Regimul comunităţii legale
Art. 340 Cod civil
Bunurile proprii
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ: (,,,)

g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;


Multumesc pentru raspuns...credeam ca bunul nou dobandit intra la comun desi suma ar proveni din vanzarea bunului anterior....
Sumele de bani dobandite sunt proprii, nu comune.

Puteti mentiona acest aspect in contractul de vanzare-cumparare.

Plata poate fi efectuata intr-un cont bancar, in extrasul bancar sa apara mentiunea ca suma de bani avansata reprezinta pretul, conform contractului de vanzare-cumparare perfectat.

(in contractul de vanzare-cumparare perfectat va fi mentionata data si modalitatea dobandirii bunului).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Includere (sau nu) bani rezultati din vanzarea unui imobil donat in masa bunurilor partajabile pitang pitang Sotia a primit o donatie imobiliara care ulterior a vandut-o. Intrebarea mea este daca in cazul unui divort banii rezultati fac parte din partaj. Multumesc (vezi toată discuția)
În timpul căsătoriei am vândut o moștenire și am cumpărat un apartament. cum se împarte la partaj? Dan Mihai Dan Mihai In timpul Casatoriei am vandut o mostenire si ulterior cu banii aceia am cumparat un Apartament pe numele la mamandoi soti cum se imparte apartamentul ? va ... (vezi toată discuția)
Cumpararea unei case Ionita2205 Ionita2205 Buna ziua! Va rog frumos sa- mi spuneti si mie: daca vand casa mostenita de la parintii mei si cumpar un al imobil, are drepturi asupra lui si sotul meu sau ... (vezi toată discuția)