avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În timpul căsătoriei am vândut o moștenire și am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În timpul căsătoriei am vândut o moștenire și am cumpărat un apartament. Cum se împarte la partaj?

In timpul Casatoriei am vandut o mostenire si ulterior cu banii aceia am cumparat un Apartament pe numele la mamandoi soti cum se imparte apartamentul ?

va multumesc
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 12:48, 6 Noiembrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1/2 si 1/2
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca se poate dovedi ca banii cu care a fost achizitionat imobilul sunt exclusiv din vanzarea unui bun propriu atunci si apartamentul este bun propriu!
Multumesc din suflet pentru raspuns dumneavoastra domnule Gabriel Klein
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Subscriu la opinia dnei avocat,dna notar nu prea vede procedura civila si practica pe instanta.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunul este propriu.

CAPITOLUL VI
Drepturile şi obligaţiile patrimoniale ale soţilor

SECŢIUNEA a 2-a
Regimul comunităţii legale

Art. 340

Bunurile proprii

Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:

a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;

b) bunurile de uz personal;

c) bunurile destinate exercitării profesiei unuia dintre soţi, dacă nu sunt elemente ale unui fond de comerţ care face parte din comunitatea de bunuri;

d) drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra creaţiilor sale şi asupra semnelor distinctive pe care le-a înregistrat;

e) bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele ştiinţifice sau literare, schiţele şi proiectele artistice, proiectele de invenţii şi alte asemenea bunuri;

f) indemnizaţia de asigurare şi despăgubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soţi;

g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum şi bunul dobândit în schimbul acestora;

h) fructele bunurilor proprii.

Alte discuții în legătură

Apartament mostenit claudi72 claudi72 Dacă un apartament moștenit este schimbat ,in perioada căsătoriei, cu un alt apartament, acesta este considerat tot acela moștenit? (vezi toată discuția)
Dupa noul cod civil sotul are drept asupra bunurilor cumparate de sotie inainte de casatorie sau a bunurilor mostenite? magdalenamatei magdalenamatei In caz de divort sotul are vreun drept asupra bunurilor cumparate de sotie inainte de casatorie sau a bunurilor mostenite de ea conform noului cod civil? (vezi toată discuția)
Bunuri dobandite inaintea casatoriei bex77 bex77 Daca ma poate lamuri cineva....exista vreo varianta prin care daca este vandut un imobil detinut inaintea casatoriei, banii proveniti din o eventuala vanzare a ... (vezi toată discuția)