avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Activitate untila

Activitate untila

Vânzătorul figurează în acte cu suprafața de 5mii din totalul de 15mii (zice că așa au trecut predecesorii lui).

1. Va avea totuși vreo importanță dacă el lasă o foaie semnată precum că terenul pe care mi-l vinde e mai mare decât în acte, așa cum l-a moștenit?

2. Ideea pentru care scriu aici e dacă să fac acest pas - să cumpăr sau nu? (îmi place foarte tare zona și nu vreau să regret că aș putea rămâne fără o bucată de teren...).
Vânzătorul este moștenitor al terenului, respectiv hotarul terenului nu l-a trasat recent, ci e așa de ani de zile, de când locuiesc oameni în cătunul cela. Respectiv, zice că vecinii știu unde e hotarul fiecăruia, așa cum l-au trasat ei - nu știu - cu 100 sau 500 de ani în urmă.

Am 2 precizări:
1. Cam cât ar dura ca proprietarul să facă această acțiune în instanță - actualizarea suprafeței în CF (extravilan)?;
2. Dacă eu cumpăr terenul respectiv și ulterior cei de la Primărie vor face măsurările pentru a trasa hotarele tuturor terenurilor în comună, vor lua în considerare suprafața totală sau îmi vor lăsa 5mii și 10mii îi va lua statului? Apropo, ar avea vreun sens ca actualul prorietar, înainte de vânzare, să lase o scrisoare semnată în care să confirme că terenul vândut e mai mare decât în CF?...
Vreau să cumpăr un teren cu o cabană în munți. În extrasul de Carte Funciară al proprietarului este menționată suprafața terenului de 5mii metri pătrați. În realitate, terenul este de 15mii metri pătrați.
Din câte înțeleg, în zonă nimeni (sau puțini?) nu are titlu de proprietate și că în curând cei de la Primărie ar începe măsurătorile pentru a oferi aceste titluri de proprietate celor din comună.

Întrebarea mea e dacă putem face vânzarea-cumpărarea terenului/cabanei, conform datelor din CF și dacă ulterior, nu există riscul ca cineva să „taie” terenul conform CF?
Sau dacă voi cumpăra acest teren, voi putea eu ulterior să obțin rectificările (actualizările) în CF? Prin instanță?

Mulțumesc.