avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoletahagi

Activitate Nicoletahagi

Exact acelasi lucru am patit noi! Aveam terenul dat in arenda unui om de afaceri, acesta a disparut si acum cand ne-am interesat de teren am aflat ca presupusul cumpărător lucra ptr acest om de faceri si a cam profitat de acest lucru si si-a însușit terenurile.

ovi47 a scris:

luati legatura cu un avocat care sa analizeze inscrisurile si sa se informeze la notariat-primarie -persoana imputernicita despre acte.In zonele rurale mai sunt inca angajati ai primariilor care stiu cine detine suprafete mai mari de terenuri,daca au decedat iar urmasii lor locuiesc in strainatate sau in localitati indepartate si fac abuzuri(sau acte false) care le permit arendasilor sa se foloseasca de terenuri abuziv

DinuX a scris:

Faceti un pic ordine in idei, de genul: data deces, data imputernicire, data promisiune vanzare. Exista si un act de vanzare? Din ce-am citit pana aici imi pare infractiune de fals si uz de fals.

Buna ziua!
Data deces: Ianuarie 2013, data împuternicire: Iulie 2014, data promisiune vanzare: Aprilie 2014.
Nu exista contract de vanzare , promisiunea are condiția ca pana in Decembrie 2016 daca se faca cadastrul terenului, apoi actul de vanzare cumpărare altfel termenul promisiunii expira. Si exista cadastru dar domnul x nu a putut face vânzarea terenului.
Atunci de ce se mai scrie “copie conform cu originalul” daca eu primesc copie care nu este semnată ?
Iar a 2 promblema cum poate sa fie facut un antecontract de vanzare-cumpărare pe baza unei procuri care este facuta in Iulie 2014 iar actul in Aprilie 2014? Nu rezulta ca femeia nu era împuternicită in luna Aprilie si nu avea nici un drept?
Oricum am ajuns la notar cadreze dintr-un sat si sa va spun ca ma primit beat, iar faima sa este ca întocmește acte in schimbul unei sume de bani. L-as putea da in judecată ?

raluk0207 a scris:

Vi s-a dat un duplicat care NU SE SEMNEAZA.
Actele se intocmesc intr-un singur exemplar original, semnat de parti, care ramane in arhiva biroului notarial.
Din 2013, nu mai circula acte notariale semnate de parti.

raluk0207 a scris:

Nu exista document semnat doar de notar, nu și de parte/parti. Si nu ma refer la duplicat.
Ceva nu se leaga...

Va spun ca sunt trecute numele doamne si numele presupusului cumpărător scrise la calculator dar ei nu au semnat sub nume. Trebuia obligatoriu sa fie semnată de ei cu pixul.
Si este posibil ca împuternicirea speciala sa fie doar intr-un singur exemplar original facuta? Nu trebuiau 3 exemplare?

raluk0207 a scris:

Si cine a semnat promisiunea in calitate de promitent vânzător?
Ce scria în antecontract la modul de dobândire al terenului?

Exista o procura speciala in care tatal meu împuternicește o femeie sa vanda pentru el cui va crede ea de cuviință. Aceasta promisiunea este facuta in Iulie 2014, dar mentionez ca promisiunea este semnată doar de tatal meu ( la care nu seamana absolut deloc cu semnătura lui).
Apoi exista un antecontract de vanzare -cumpărare in care împuternicită de tatal meu promite ca vinde lui x terenurile, declara ca a primit o suma de bani. Acest antecontract este facut in luna Aprilie ( tinand cont ca procura care o are aceasta femeie este facuta in Iulie); iar antecontract nu este semnat noi de femeia aceasta nici de presupusul cumpărător. Doar notarul a semnat.
Dar tatal meu este mort din 1 Ianuarie 2013. Ce inseamna asta?
Buna ziua!
De curand am aflat ca cineva imi lucreaza hectarele pe care le am de la tatal meu. Am cercetat putin si am aflat ca exista o promisiune de vanzare cumpărare . Am ajuns la notarul care a facut actele si rezulta ca actul este facut in 2014 iar tatal meu este mort din 2013. Ce pot face eu acum?