avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta32465567543

Activitate Nicoleta32465567543

Răspuns la discuția Accident soldat cu avarii
Am vorbit acum cu tatal unei prietene care se ocupa de asigurari si este instructor auto.
A spus ca nu am de ce sa imi fac griji din moment ce eu am doar dunga neagra si o zgarietura fina in partea de jos a masinii, putin mai jos de far, iar el fiind cu o duba sunt slabe sanse sa aibă ceva.
El unul nu ar declara din moment ce soferul dubei nu a venit dupa mine, iar daca va vrea cale amiabila poate sa se intereseze la asigurare.
Sunt stresata deoarece e prima data...
Am vorbit cu cativa prieteni si toti mi-au spus ca nu am de ce sa imi fac griji, ca sigur nu declara
Multumec mult pentru sfaturi
Nu...
Nu am avut cand m-ai ales ca ieri a fost accidentata masina tatalui meu in parcare
Daca mai spuneam si eu de o tamponare foarte usoara....
Chiar daca el mi-a cedat trecerea este vina mea ca nu m-am asigurat ca am distanta necesara intre masini pentru a face virajul. Si tot eu ies vinovata
Nu cred, tata e politist si e destul de sever
Daca il declara imi e sa nu spuna ca m-am bagat eu....
Eu am decis sa nu declar, iar el poate are mila si trece cu vederea, mai ales daca nu are nimic grav
Ce stiu sigur e ca dupa mine nu a venit , dar poate se astepta sa ma duc eu la el
cyan a scris:

Daca pe masina dvs a ramas o urma care se poate sterge cu un servetel ce daune credeti ca i-ati produs dubei, parbriz spart, bara indoita sau sparta,...?
Pentru accidente din care au rezultat numai daune nu vine politia.
in cazul in care avea daune venea sigur dupa dvs., cum nu a facut-o inseamna ca nu a fost nimic important.
Va este teama de reactia parintilor? :) Nu-i asa ca aveti permisul luat de maximum 6 luni?
Nu va mai ganditi la accident si la ce se va putea intampla, nu se va intampla nimic.
Conduceti mai cu atentie, asigurati-va cand este necesar, pastrati distanta suficienta intre masina dvs si celelalte, nu va mai speriati din nimic.
Accidente se mai intampla, ca vrei sau nu, din cauza se numesc si accidente, important este sa nu fie cu daune majore sau Doamne fereste! mai nasol cu victime.
Asa ca stati linistita, nu veti primi nicio citatie de la politie.
Reveniti peste o luna sa ne spuneti daca ati primit vreo scrisoare de dragoste de la politie!:)

Am permisul de 2 luni
Eu acum am observat ca masina are doar o zgarietura fina nimic mai mult.
Dar stiti cum e acea frica, mai ales ca acel domn incepuse sa gesticuleze in masina cand m-a vazut. Parea destul de nervos si din aceasta cauza ma gandesc ca ar fi putut declara.
Ma gandesc sa nu fie bara crapata sau nu stiu....
Poate ajunge scrisoarea peste o luna sau mai devreme.....

Avocat Minoi a scris:

Buna seara ,

Legea spune sa va prezentati la politie in caz de accident,in termen de 24 ore.

dar la cit este de grava situatia expusa ,nu stiu ce sa va zic.Ca nu-i nici accident nici acrosaj nici coleziune.

Cu drag

Stiu ca indicat este sa ma prezint in 24h dar imi este teama de ai mei. Masina este trecuta pe numele tatalui meu si ma gandesc ca poate acel domn nu va declara accidentul.
Dar si daca eu declar si el nu, in conditiile in care nu ii stiu numarul de înmatriculare, tot nu ar fi ok ca el incerca sa imi faca un bine.
Ma gandeam sa nu ul declar dar imi este frica sa nu imi faca acel domn vreo surpriza

cyan a scris:

Stati linistita ca nu se va duce la politie sa declare accidentul. Gata, s-a terminat.

Eu tot stau cu frica pentru ca nu stiu ce daune ar putea avea masina lui sau daca nu cumva a oprit dupa ce a luat virajul. Daca a chemat politia după sau s-a dus la sectie.
Nu stim cum actioneaza unii oameni la nervi....

cyan a scris:

Stati linistita ca nu se va duce la politie sa declare accidentul. Gata, s-a terminat.

Ok!
Chiar sper din tot sufletul sa nu o faca.
Multumesc mult din nou

cyan a scris:

Daca nu ati oprit si vorbit de unde stiti ca venea de la munca?
Avea vreun carton pe parbriz "Vin de la munca. Ma duc acasa"?
De tipat nu a tipat si nici nu a injurat, daca era asa ar fi oprit si v-ar fi spus-o personal.
Nu va declara accidentul, isi va sterge si el bara cu servetelul, dar in mod sigur nu o va face daca era masina de serviciu.
Atentie mai mare pe viitor.

Multumesc!
Cu siguranta voi avea
Dar daca este decis sa declare in cat timp as putea primi citatia/plangerea?