avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident soldat cu avarii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident soldat cu avarii

Buna seara!
Astazi in jur de ora 16:00 eu si o dubita ne.am atins foarte usor adica doar s-a murdarit masina, atat a mea cat si a celui pe care l-am atins.
Problema este ca am plecat amandoi si nu am apucat sa vorbim, eu fiind speriata iar el nu stiu.
Imi este frica ca nu cumva sa declare accidentul, eu fiind incepatoare si nu vreau sa le spun alor mei.
Daca merg sa il declar problema este ca nu am vazut numarul de la masina, iar el este posibil sa nu fie din zona.
Ce ar trebui sa fac?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:44, 15 Februarie 2018
Buna seara ,

Legea spune sa va prezentati la politie in caz de accident,in termen de 24 ore.

dar la cit este de grava situatia expusa ,nu stiu ce sa va zic.Ca nu-i nici accident nici acrosaj nici coleziune.

Cu drag
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Avocat Minoi, utilizator

Avocat Minoi a scris:

Buna seara,

Nu aveti nr de telefon de la respectivul ?

cu drag

Buna seara!
Nu, iar asta ma ingrijoreaza.
Nu am idee ce sa fac. Exista posibilitatea ca el sa nu il declare.
Buna seara ,

asteptati termenul impus de lege si mai reflectati daca sa declarati sau nu .

ce sa va zic?

Cu drag
Care au fost imprejurarile producerii accidentului, cine se facea vinovat de producerea accidentului?
In ce sens "nu ati apucat sa vorbiti"?
Nu ati discutat despre accident cu celalat sofer?
Soferul dubitei era tanar sau mai in varsta?
Nu stiti daca era "speriat" sau la ce v-ati referit?
Probabil ca aveti pana in 20 ani din moment ce vreti sa nu afle parintii!

Daca celalalt sofer nu a fost agresiv si nu a inceput sa urle ca i-ati bushit dubita parerea mea este sa iesiti din starea de "sperietura" si sa fiti mai atenta pe viitor,
Nu se va duce sa declare accidentul pentru o simpla stergere de noroi, este prea multa tevatura cu umblatul pe la asiguratori.
Corect, de acord cu cyan
Ultima modificare: Miercuri, 14 Februarie 2018
Avocat Minoi, utilizator

Alte discuții în legătură

Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare accident auto crististarz crististarz Buna ziua, am si eu o intrebare in legatura cu un accident rutier fara victime care sa finalizat in ami fi retinut permisul. Mai exact ieseam de pe o strada cu ... (vezi toată discuția)
Accident usor - declaratii mincinoase c_marusia c_marusia Buna ziua! In urma cu aproape 7 saptamani am avut o tamponare usoara (cand doream sa fac o parcare stanga cu spatele, pe o strada cu sens unic, la virajul ... (vezi toată discuția)