Buna ziua,
De lângă proprietatea mea incepe o panta destul de abrupta, Până acum nu a fost nici o problema, fiindcă pe acest teren erau plantați pomi. Acum urmează să se construiască o casă , proprietarul vrea sa traseze terenul. Între noi exista gard de plasa sudata construit de mine. El a început să niveleze terenul aducând pământ în spatele gardului și chiar pe gard. Acest pământ fără un zid de susținere o sa intre la mine și o să dărâme gardul. Exista o lege prin care îl pot obliga să construiască un zid de susținere?
Am aflat de la persoanele care merg la biserică că se va construi o capela mortuara in curtea unei foste grădinițe. Curtea se afla in centrul comunei intre case. Acum acea curte este închiriată de mine fiindcă am o stupina (200 familii) la mine în curte dar albinele zboară peste acea curte, sunt legal cu stupii gard de 2 metri tot ce trebuie acte semnături de la vecini. Vecinii nu sunt de acord cu aceasta construcție fiindcă în sat sunt 3 biserici loc la cimitir exista. Ce pot sa fac in acest fel pentru a nu se realiza acest lucru? Curtea o am închiriată până în vara, nu am nimic pe aceasta suprafața doar găinile mele și ale vecinilor pasc iarba .