avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1909 soluții astăzi
Forum Activitate Adelinadenisa

Activitate Adelinadenisa

5 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exact din acest motiv am deschis acest subiect. In ciuda faptului ca s-a raspuns in mare foarte urat si pe langa subiect, nu sunt o inculta, sau vreo "d-aia care stie mai bine", ca sa citez din raspunsurile mariilor voastre. Motivul acestui subiect este incalcarea drepturilor. Usor usor ni se pun garduri, iar eu vreau sa stiu ce drepturi are copilul meu. Inca este ambiguu raspunsul, desi tind sa cred ca un ordin de ministru nu trece peste art 32 din Constitutie, aici doream o clarificare si atat. Multi dintre dvs nu vad ca ni se iau cu pasi inceti dar sigur, din drepturi. Sunt de acord, am obligatii, dar si drepturi. Si de unde atata ura si rautate pe dvs, stimatilor? Sunteti constienti ca acesti copii, carora cate putin li se vor lua din drepturi, sunt aceia de la care veti avea asteptarile sa va plateasca pensiile la batranete? Mai stiti ca tot acesti copii vor plati datoriile externe ale Romaniei, acelea de peste 60 milioane de euro, alocate sistemului judiciar?... Desi in spitale inca mori ars, inca iti cumperi singur medicatia, si inca vii cu lenjeria, sapunul si hartia igienica de acasa. In unele cazuri, vii si cu capacul de wc si cu capul de dus. Daca dvs nu vreti sa stiti ce drepturi aveti, si copiii dvs, nu cititi. Eu stiu ce obligatii am. Dar vreau sa imi stiu si drepturile. Deci ordinul de ministru bate art. 32 din Constitutie, si art. 14 al Uniunii Europene?... Multumesc tuturor care v-ati rupt din timpul dvs si mi-ati oferit un raspuns pertinent.
Buna ziua! La gradinita unde este inscris copilul meu s-a trimis urmatorul mesaj catre parinti: "Dragi părinți , în ședința CA a scolii XYZ s-a decis ca testarea elevilor sa se facă acasă, sub supravegherea responsabila a părinților . Testele sunt pregătite și vor fi distribuite in zilele de joi și vineri , astfel ca elevii in zilele de luni și joi , săptămâna următoare , sa fie testați . Fiecare elev/ copil va primi câte 2 teste ( pentru o săptămâna ) ! Cu toții suntem interesați de siguranța și sănătatea copiilor ! Succes, dragi părinți !!!". Ce baza legala are acest "indemn"?... Eu nu vreau sa imi testez copilul, acesta neprezentand nici un simpom de boala. Nici nu am semnat ceva in sensul acesta. Exista cumva vreo lege de care eu nu stiu?... Dreptul la invatatura stiam ca nu este conditionat... Va rog sa ma lamuriti, multumesc frumos!
Va multumesc! Ce ar putea face mama pentru a beneficia, totusi, de prevederile judecatoresti pentru a-si vedea fata?...
Buna ziua!Am o cunostinta de natie ucrainieana, care in urma divortului de sotul roman a pierdut custodia fetei de 9 ani acum,si ii plateste lunar pensia alimentara. Are drept de vizite, vacante cu copila, doar ca tatal nu ii da fata dupa cum sunt termenii legali, pe motivul ca fetita nu doreste sa isi vada mama. Ce se poate intampla daca mama nu ii mai plateste pensia alimentara copilei? Tatal poate ataca in instanta, sau lua repercursiuni, din moment ce nici el nu respecta hotararea judecatoreasca prin care i se ofera mamei dreptul la vacante doar cu fiica?
Discuție Formular 604
Buna ziua! Sunt o mamica aflata in CCC, si am si venituri dintr-un apt inchiriat, pt care platesc impozit la Anaf. Trebuie in acest caz sa depun si formularul 604?