avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate andreea.ionescu

Activitate andreea.ionescu

Tatal meu, ramas singur, pensionar, in apartament cu 3 camere, parter, a fost obligat sa plateasca 900 ron pentru schimbarea liftului pe care bineinteles ca nu il foloseste. Nu pare a fi deloc corect

Adriantot a scris:

gabi189 a scris:
Cheltuielile cu intretinerea si reparatia ( interesant in aceste cheltuieli nu intra si revizia bianuala) ar trebui sa fie repartizate pe numar de persoane, nu pe cota-individa.

Toate cheltuielile de intretinere, de instalare, de cumparare a unui lift nou, de reparattii si revizii anuale sau bianuale, de prelungire a licentei anuala sau bianuala... se repartizeaza pe cota indiviza in functie de suprafata utila a fiecarui apartament. Asa spune legislatia si asa este corect.
De ce este gresit ca asemenea cheltuieli sa se inmparta pe numar de persoane? E simplu.
De exemplu facem ezivia de 2 ani ce costa 3-4000 lei plus prelungirea licentei de functionare vreo 300 lei, acum, in luna august 2015. Pentru ca e vacanta si concedii lista de plata apar vreo 10 apartamente cu "zero" persoane si vreo 10 cu 2 persoane in loc de 4 cate au fost pana in iunie si cat vor fi iar in septembrie. Asa ca acum, in august, sunt 60 de persoane la intretinere fata de 80 cate erau in iunie si tot 80 vor fi in septembrie. Daca aceasta reziziea a liftului s-ar repartiza pe numar de persoane, ar plati numai cei 60 iar in septembrie vor fi inca 20 de persoane care vor beneficia de aceasta reparatie 2 ani fara sa plateasca un leu pe aceasta revizie. E corect? Apoi sunt chiriasi care stau o luna, doua si plaeca. Unii ar plati reparatia pe doi ani chiar daca stau doar o luna in scar respectiva. E corect?
Eu cred ca nu. Asa ca legea e corecta iar noi trebuie sa o respectam.
La energia electrica iar este corect pentru ca aceasta se factureaza lunar sau la 2 luni iar consumul de energie electrica este direct proportional cu numarul de persoane atat pentru folosirea liftului car si iluminatul casei scarii.

Buna ziua. Locuiesc cu chirie intr-un complex rezidential(vorba vine) Green Park din iasi, cu 14 turnuri si un singur administartor. Lunar la plata intretinerii, pe langa altele, se adauga si "salarii" ce consta in suma de 38-42 de lei. Variaza din ce am observat. Este normala aceasta suma? Este pe persoana, locuiesc singura. Multumesc mult
Răspuns la discuția sesizare asociatie locatari
In general sunt cap de lista pentru cel mai mare consum de pe scara. Am urmarit si comparat lunar. Am vorbit cu proprietarul si va merge cu mine sa discutam cu doamna de la asociatie, dar nici dumnealui nu pare ca ar avea habar despre cum se fac aceste calcule . Ciudat este ca ceilalti chiriasi care au fost inaintea mea nu s-au plans si nu au avut aceasta problema. Ajung la concluzia ca am fost "citita" de doamna de la asociatie ca sunt necunoscatoare si profita de asta. Altfel nu-mi explic consumul de 20mil pt 4 luni..
Răspuns la discuția sesizare asociatie locatari
Pai eu nu vad niciodata indicii respectivi, de la o luna la alta. Si sincer daca mi s-ar explica ceva sigur nu as intelege nimic din pacate. In octombrie am avut de plata 6 mil si cand m-am dus sa platesc am intrebat-o pe doamna de la asociatie de ce este atat de mult si mi-a spus ca probabil am avut caloriferele la maxim. Nu am inteles nimic dar am inceput sa fac economie, Am folosit un singur calorifer in salon reglat la 2, maximul fiind 5. Dar in continuare platesc 4 5 mil.
Buna ziua.
Locuiesc ca si chirias intr un bloc nou care are centrala proprie si din cate am inteles ,undeva intr-o camera inchisa cu cheie, exista un gigacalorimetru pentru fiecare apartament. Apartamentul are 40m si folosesc un singur calorifer pe care il setez la minim. In continuare platesc lunar sume de 6 mil, 430, 380, 5mil s-a afisat acum pe ianuarie. Mi se par niste sume exagerate si nu stiu ce as putea sa fac. Proprietarul apartamentului unde stau mi-a sugerat sa "fac scandal" ceea ce nu este genul meu.