Buna ziua.
Locuiesc ca si chirias intr un bloc nou care are centrala proprie si din cate am inteles ,undeva intr-o camera inchisa cu cheie, exista un gigacalorimetru pentru fiecare apartament. Apartamentul are 40m si folosesc un singur calorifer pe care il setez la minim. In continuare platesc lunar sume de 6 mil, 430, 380, 5mil s-a afisat acum pe ianuarie. Mi se par niste sume exagerate si nu stiu ce as putea sa fac. Proprietarul apartamentului unde stau mi-a sugerat sa "fac scandal" ceea ce nu este genul meu.
Scandalul nu rezolva problema, e bine sa verificati, mai intai, pe listele de plata exact ce consum aveti si apoi sa cereti sa se verifice, in prezenta dvs. acel contor pentru apartamentul in care locuiti si modul cum a fost calculata caldura la dvs.
Pai eu nu vad niciodata indicii respectivi, de la o luna la alta. Si sincer daca mi s-ar explica ceva sigur nu as intelege nimic din pacate. In octombrie am avut de plata 6 mil si cand m-am dus sa platesc am intrebat-o pe doamna de la asociatie de ce este atat de mult si mi-a spus ca probabil am avut caloriferele la maxim. Nu am inteles nimic dar am inceput sa fac economie, Am folosit un singur calorifer in salon reglat la 2, maximul fiind 5. Dar in continuare platesc 4 5 mil.
Adam Grecu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Impreuna cu proprietarul, solicitati explicatii la conducerea as. proprietari.
Poate puteti face comparatii intre costurile cu incalzirea la apartamente similare, mai mari sau mai mici. Trebuie sa fie o "logica" pe-acolo. Daca ziceti ca aveti aparate de masura, verificati inregistrarile, impreuna, cum am zis, cu proprietarul.
Am mai auzit despre unele obiceiuri ale asociatiilor - repartizeaza costuri mai mari la chiriasi, mai ales la cei care nu se prea pricep...
Succes!
In general sunt cap de lista pentru cel mai mare consum de pe scara. Am urmarit si comparat lunar. Am vorbit cu proprietarul si va merge cu mine sa discutam cu doamna de la asociatie, dar nici dumnealui nu pare ca ar avea habar despre cum se fac aceste calcule . Ciudat este ca ceilalti chiriasi care au fost inaintea mea nu s-au plans si nu au avut aceasta problema. Ajung la concluzia ca am fost "citita" de doamna de la asociatie ca sunt necunoscatoare si profita de asta. Altfel nu-mi explic consumul de 20mil pt 4 luni..
Repartitoare!!!
cllarrissa
ce se poate face pentru a renunta la reprtitoarele din apartament? din cate stiu acestea nu sunt avizate de catre Institutul de Metrologie, iar directorul ... (vezi toată discuția)
Incalzire apartament
Buna ziua,
mama mea locuieste intr-un apartament 2 camere (bloc 20 apartamente), 45 mp.. pe luna oct si noiembrie am avut 40 unitati consum caldura si de ... (vezi toată discuția)