avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul caldura pe casa scarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul caldura pe casa scarii

In asociatia noastra de proprietari , care are un bloc cu 140 apartamente si 7 scari, locatarii unei scari au facut un sistem de caldura pe verticala pe casa scarii, cu gigacalorimetru central la subsol si gigacalorimetre individuale pentru fiecare apartament bransat la usa. Racordarea s-a facut de la coloana furnizorului,cu acceptul acestuia,inainte de gigacalorimetrul central al blocului. Din 20 apartamente sunt bransate 15.Avem 2 locatari plecati de doi ani in strainatate , dintre cei debransati. La calculul consumului de energie termica lunar intre gigacalorimetru din subsol si suma indexilor gigacalorimrtelor individuale exista o diferenta,care este caldura pe casa scarii.Cum si cine trebuie sa participe la plata acestei diferente ? Pana acum se calcula proportional cu consumul fiecaruia, dar sunt locatari cu un consum mai mare ,care nu sunt deacord. Cum este corect si legal?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:51, 29 Ianuarie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa ajungeti la un raspuns corect, trebuie sa ganditi logic.

Vedeti conducta de pe casa scarii ca un imens calorifer in care temperatura este constanta de la parter la ultimul etaj. Aceasta caldura nu este determinata de consumul apartamentelor, ci de temperatura si consumurile de la bransament din care ati scazut consumurile apartamentelor.

Asadar caldura pe casa scarii se repartizeaza conform cotei-parti indivize pe care o are fiecare proprietar, unii mai mare, altii mai mica, dupa cum le este si suprafata apartamentelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota tevi sau cota indiviza??? Dodoutza Dodoutza Pe casa scarii s-a montat o coloana noua de distributie pe verticala a agentului termic, iar incepand de luna trecuta asociatia de locatori a adaugat celor ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)
Repartizare costuri agent termic maria1956 maria1956 Buna ziua, locuiesc la etajul 4 (ultimul)al blocului si din vara am instalat centrala termica.In apartament nu am nici macar 10cm.teava si totusi am primit ... (vezi toată discuția)