avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate gergelygeza

Activitate gergelygeza

Răspuns la discuția Permis de conducere
da multumesc.
Răspuns la discuția Permis de conducere
Multumesc pt.raspuns dar cand?pt. ca un an a tinut procesul si parca trebuie sa astept inca un an de la ramanerea definitiva a hotararii?
Buna am avut un accident de masina de pe urma caruia a fost retinut permisul de conducere.Pana la urma am fost trimis in judecata si tot procesul a durat un an timp in care nu am avut permis.Dupa sentinta au zis ca permisul este anulat si trebuie sa astept un an dupa care pot sa ma duc sa iau din nou.Chiar asa este?Ce se intampla cu anul de proces?
Răspuns la discuția Permisul de conducere
Inca as vrea sa va intreb daca as facea apel pot sa primesc alta pedeapsa?Nu am consumat alcool,nu aveam cazier etc.A fost racoltat sange dupa accident care era negativ sa intamplat duminica dimineata dupa 10.
Răspuns la discuția Permisul de conducere
Deci pot sa ma duc la examen peste un an de la data expirarii termenului de apel.Multumesc.
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 396 alin. 2 Cod Procedură Penală, raportat la dispoziţiile art. 91 Cod penal, cu aplicarea 396 alin. 10 Cod procedură penală condamnă pe ..., la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare pentru săvâr?irea infracţiunii de părăsirea şi modificarea locului producerii accidentului, prev. şi ped de art. 338 alin. 1 şi 2 C.pen. În baza art. 91 C.pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 92 C.pen. În baza art. 93 alin. (1) C.pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Harghita, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art.93 alin.2 lit.b Cod penal impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Harghita sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) Cod Penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Gheorgheni pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Desemnează Serviciul de Probaţiune Harghita pentru supravegherea executării măsurilor şi obligaţiilor instituite în sarcina inculpatului. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 96 C. pen. privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei, în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere sau a obligaţiilor impuse inculpatului sau al comiterii unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere. În temeiul art. 274 alin 1 Cod procedură penală obligă pe inculpat să achite către stat suma 150,00 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare, dintre care 50,00 lei aferente fazei de urmărire penală. Acordă cheltuieli pentru avocatul din oficiu în sumă de 260,00 lei pentru faza judecăţii care vor fi avansate din fondurile Ministerului de Justiţie. Cheltuielile privind interpretul desemnat în cauză rămân în sarcina statului. Cu apel în 10 zile de la comunicarea minutei pentru inculpat şi procuror. Pronunţată în şedinţa publică, astăzi, 16.02.2018.
Document: Hotarâre 41/2018 16.02.2018
Ce se intampla cu permisul de conducere in acest caz?