avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Activitate loghinc

Activitate loghinc

Vai, vai,
Nimeni nu se ostenește sa dea o părere nu mai zic de un răspuns legal.
Oricum va doresc SĂRBĂTORI PASCALE FERICITE!
Am primit o amenda pt nedepunere in termen a unei declarații fiscale.
Am contestat amenda la judecătorie in termenul legal conform ultimei Legi a preventiei.
Am comunicat ANAF ca am contestat amenda si am anexat copie după plângere si numărul dosarului din instanta.
Întrebare:
Pe perioada judecării pana la emiterea hotărârii definitive amenda poate fi urmărită si executata silit?
Mulțumesc mult.
Stimata doamna avocat Liliana Gradinariu, eu nu discriminez si nu desconsider nicio profesie întrucât toate au rolul lor in societate.
Totuși anumite comportamente anormale trebuiesc arătate si subliniate atâta timp cât sunt de tip cartel sau semiobscure dacă nu cumva opace 100%.
Deși discuția a deviat mult de la subiect consider ca toate părerile sunt foarte bune si constructive.
Oricum fraza cu care ati încheiat face toți banii.
Sănătate!
raluko2097
Ma refeream la faptul ca in unele cazuri cu știință sau neștiință fac lucruri la limita legii sau chiar cu încălcarea acestora. In aceste sens pot sa va dau un exemplu de încheierea unui c.v.c. a unui teren extravilan si unde a ignorat in totalitate dreptul de preemțiune.
Pt aceasta fapta sper sa se ajungă pana la excluderea notarului din CNP.
Credeți-ma ca știu ce vorbesc nu fac doar comentarii din lipsa de treaba.
Ovis67
Daca apartamentul tau este intr-ozona "0" de municipiu poate ai ieșit excelent. Daca însă e o cocioaba plina de igrasie si cu locatari candidați permanenți la ajutorul social te plâng ca ai mai facut succesiunea. La mine e vorba de altceva si nu are relevanta ce ai spus tu.
Corect.
În primul rand îmi doresc să fie sănătoasă (e fată dar tot copil) și apoi să termine studiile.
Cat privește intrarea în UNNPR sau avocatură e un vis frumos dar greu de realizat, nu însă și imposibil ca vocație și ambiție are dar nu sunt doar acestea criteriile și știți asta mai bine decât mine.
Sa revin la subiect, mereu or să fie neajunsuri comentarii și mai ales atunci când încasezi fără sa prestezi. Ideia este ca banii plătiți/ încasați să fie pe măsură efortului și a răspunderii nu să profiți că nu are clientul alternativă și atunci să îl jupoi.
Ca tot am pomenit de răspundere, notarii noștri mai au o frază de încheiere în contracte de vânzare cumpărare "în caz de litigiu intre părți notarul este exonerat de răspundere"
Bravo asa ceva numai în România ce contează ca ei 15-20% onorariu?
Sănătate
Va mulțumesc și apreciez răspunsul dv detaliat și la obiect.
Mulți au sărit cu "gura" că trebuie să merg la notar lucru pe care il știu și eu fără însa să vadă motivul pt care eu caut alternative.
Eu nu desconsider munca lor și chiar apreciez profesiile liberale cu atât mai mult ca am și eu un copil în anul III la Facultatea de Drept A I CUZA Iasi.
Dar totuși să ajungi într-un târg sărac de provincie să taxezi cu 80 lei fiecare legalizare de act de identitate este cam exagerat în condițiile în care actul original (buletin, permis, diploma studii) costa mai puțin..
Pe mine nu mă atacă nimeni și nici nu am de gând să vând moștenirea doar as vrea să fie lucrurile făcute într-un mod corect și de bun simț.
Vă mulțumesc și vă doresc succes în tot ce întreprindeți.

Mulțumesc pt precizări, totuși as vrea să completez cu faptul ca unde am eu moștenirea sunt doar doi notari care sunt înțeleși la onorariile practicate, caz probat și de mine la o tranzacție imobiliara (onorariu de 4,5 ori peste minimele din grila UNNPR) . Mai e și limitarea că pt succesiune nu pot merge într-o localitate cu concurență.
Pur și simplu nu vreau să fiu "victima" lor.
O zi bună!
Taxa la notar este cel puțin dubla, am verificat și faptul care m-a supărat cel mai tare este lipsa de transparență. Am cerut sa vad cum au făcut evaluarea și apoi aplicat onorariul dar răspunsul a fost negativ ca sunt doar pt ei în uz intern. Golănie.
Referitor la Raluca îmi cer scuze dar pe site scrie cine-i moderator, avocat, membru.
Cum noaptea este un sfetnic bun mi-a venit o ideie.
Când vine înștiințarea de plată pt impozit sa fac o adresă la primărie și să cer trecerea rolului părinților pe numele meu în calitate de unic moștenitor.
Ei o să îmi răspundă negativ iar de aici am și pârât pt instanță. E doar o ideie și mai aștept și altele.
Mulțumesc!
Raluca, intrebarea era pt specialiști și nu vreau să mă cert nici măcar cu tine.
Pt curiozitatea ta, notarii vor să le dai o bună parte din moștenire iar în instanță e oarecum mai ieftin.
Mai citește o dată întrebarea mea și eventual roagă pe cineva să te ajute să înțelegi.