avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Activitate Rizan Mihaela

Activitate Rizan Mihaela

Am trimis raspunsul dumneavoastra avocatei care s-a ocupat de cele doua procese.
Va trimit raspunsul dumneaei cu ghilimelele de rigoare:

''Am discutat acest aspect de la inceput cu executorul, deoarece urma sa ii deschidem noi cartea funciara (am uzat de procedura asta si in alte cauza la Ulman), insa problema este ca pentru deschiderea cartii funciare (intabularea dreptului de proprietate) este necesar - obligatoriu - Certificat fiscal cu valoarea de impozitare, certificat pe care nu il putem obtine din cauza lipsei rolului fiscal. O sa merg luni la executor sa discut personal, dar va spun ca aceasta este problema.
Este primul caz pe care l-am intalnit cand DITL-ul nu impoziteaza un imobil. ''

Eu, va multumesc pt ajutor!
Va multumesc mult pentru ajutor!
Am sa prezint asociatiei varianta aceasta si vom hotara ce sa facem.
Factura primita de la Biroul Executorului Judecatoresc este din 21.07.2017.
Copia de pe contractul casei o avem chiar de la proprietar. La o adunare generala s-a hotarat ca toti proprietarii sa ne dea copii de pe contracte pt a reface cartea de imobil ca sa nu fim amendati. Si mai avem o cerere facuta de el catre administratie, in care solicita scoaterea de la intretinere a unui chirias pe care il avusese.
Da, este proprietar...avem copie dupa contractul casei. A fost obtinuta cu mare greutate, dar asa am dovedit in instanta ca el este proprietar si am reusit sa castigam ambele procese. Este proprietar din 1991, dar nu a inscris apartamentul la DITL si nu a platit impozit niciodata. Am facut sesizare la ei si au spus ca vor lua masuri, dar mai mult de amenda nu-i pot da. Pentru a fi inscris, proprietarul trebuie sa dea declaratie. Biroul de executare silita ne-a spus ca nu are nici un venit declarat si in cazul asta sunt nevoiti sa inchida dosarul.




Asociatia de proprietari unde locuiesc ( fara importanta), a facut toate demersurile legale pentru a obtine datoria facuta la intretinere de un vecin.
Nu a mai platit intretinerea din anul 2010.
A fost dat in judecata si procesul a fost castigat. Pana s-a treminat procesul, la intretinere s-au acumulat datorii in continuare. A urmat al doilea proces, care a fost castigat si el.
Am apelat la un executor judecatoresc, dar nu poate recupera datoria pt ca apartamentul in discutie, nu este inscris la DITL, iar detinatorul nu are nici un venit (salariu sau pensie).
S-au facut sesizari la politie, DITL, ANAF, iar raspunsurile primite au fost ca nu pot face nimic decat sa-l amendeze, dar nici pe acelea nu are de unde sa le plateasca.
In acest caz executorul ne-a anuntat ca inchide dosarul.
In conditiile acestea ma intreb, noi ceilalti contribuabili, de ce ne platim taxele daca se poate sa nu fim trasi la raspundere in nici un fel?
Va rog din suflet sa ne sfatuiti, daca se poate, cum trebuie sa procedam, mai avem vreo sansa sa recuperam cca 30 000 lei?