Va salut. Recent am primit de la ANRP o decizie de despăgubire pentru o suprafață de teren. În decizie sunt numite doua persoane, eu și o mătușa, fără a fi precizat vreun procent de partajare. Partajarea ar fi 50/50 fiindcă suntem singurii moștenitori. Din câte am citit, dacă amândoi solicitam plata punctelor, titlul de plată se va emite pe numele amândurora. Acum întrebarile mele:
1. Vom primi prin poștă fiecare câte un titlu de plată?
2. Trebuie sa mergem împreună la bancă pentru a putea intra în posesia banilor?
Va inteleg punctul de vedere, dar tot nu mi se pare corect.
Nu exista niciun document care sa ma oblige pe mine la plata. Hotararea instantei e pe numele bunicii.
Suma nu e mare, dar ma deranjeaza comportamentul de mari stapani peste proprietari ai celor de la asociatie.
Inca un aspect: daca eu am platit in timp ce procesul era in desfasurare, nu era normal ca asociatia sa-si retraga plangerea?
Proprietatea am dobandit-o prin vanzare cumparare de la bunica mea in 2014. Un an mai tarziu bunica a decedat. Am locuit in acel apartament, dar intotdeauna platile catre asociatia de locatari le-am facut in numele bunicii, adica numele ei pe chitante. Apoi s-a intamplat incidentul din vara lui 2016.
In vara anului 2016 am fost plecat de la domiciliu, al carui proprietar sunt, timp de 4 luni. In aceasta perioada nu s-a achitat 'intretinerea'. Proprietatea am dobandit-o prin vanzare-cumparare de la bunica mea, iar plata intretinerii o faceam mereu in numele ei, chiar daca eu eram proprietar.Dupa ce m-am intors am achitat toate restantele + penalitati, dar la scurt timp am gasit in cutia postala o citatie la tribunal pe numele bunicii. Era exact pentru acele datorii pe care le achitasem. Instanta a judecat-o pe bunica mea decedata cu 3 ani in urma si a obligat-o la plata restantelor si a unei sume cu titlu de 'cheltuieli de judecata'.
Recent cei de la asociatie mi-au incasat aceasta suma si ceva in plus, cu titlul de 'cheltuieli individuale' si nu consider acest lucru corect. Nu eu am fost actionat in judecata si nu s-a intocmit niciun document de mostenire dupa bunica mea, deci teoretic nu sunt mostenitor.
Va rog sa ma sfatuiti daca este legal sa platesc acele sume.