avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Litigiu cu asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Litigiu cu asociatia de locatari

Buna ziua,

Vreau sa va prezint o situatie curioasa:

In vara anului 2016 am fost plecat de la domiciliu, al carui proprietar sunt, timp de 4 luni. In aceasta perioada nu s-a achitat 'intretinerea'. Proprietatea am dobandit-o prin vanzare-cumparare de la bunica mea, iar plata intretinerii o faceam mereu in numele ei, chiar daca eu eram proprietar.Dupa ce m-am intors am achitat toate restantele + penalitati, dar la scurt timp am gasit in cutia postala o citatie la tribunal pe numele bunicii. Era exact pentru acele datorii pe care le achitasem. Instanta a judecat-o pe bunica mea decedata cu 3 ani in urma si a obligat-o la plata restantelor si a unei sume cu titlu de 'cheltuieli de judecata'.

Recent cei de la asociatie mi-au incasat aceasta suma si ceva in plus, cu titlul de 'cheltuieli individuale' si nu consider acest lucru corect. Nu eu am fost actionat in judecata si nu s-a intocmit niciun document de mostenire dupa bunica mea, deci teoretic nu sunt mostenitor.

Va rog sa ma sfatuiti daca este legal sa platesc acele sume.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:01, 22 Februarie 2018
Este un lucru pe care nu il pricep, cum ati devenit proprietar daca datoriile s-au acumulat in timpul anului 2016 iar bunica a decedat cu 3 ani in urma adica prin 2015?
Datoriile au fost acumulate pana la data la care ati intrat in posesia apartamentului sau ulterior acelei date?
Aveti dreptul sa contestati incasarea suplimentara inclusiv in instanta.
Nu ati precizat daca dupa decesul bunicii ati desbatut succesiunea ca in temeiul certificatului de mostenitor sa detineti calitatea de proprietar asupra apartamentului
din precizarile dv este neclar cum instanta a putut judeca speta in situatia in care reclamantul era decedat?
Ati comunicat instantei ca partea reclamata este decedata?
Buna seara si multumesc pentru raspuns.

Proprietatea am dobandit-o prin vanzare cumparare de la bunica mea in 2014. Un an mai tarziu bunica a decedat. Am locuit in acel apartament, dar intotdeauna platile catre asociatia de locatari le-am facut in numele bunicii, adica numele ei pe chitante. Apoi s-a intamplat incidentul din vara lui 2016.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
cyan, moderator
Buna seara. Asa cum am mentionat mai sus, proprietatea am dobandit-o prin vanzare-cumparare. Dupa deces nu s-a dezbatut nicio succesiune.

Fiind foarte ocupat, nu am instiintat instanta despre decesul 'paratei'.
Raspundeti numai prin apasarea butonului Raspunde, nu mai apasati pe Citeaza.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
cyan, moderator
Tot nu este clara situatia!

Ati achizitionat apartamentul de la bunica dvs in 2014, ea a decedat in 2015, datoriile sunt din 2016, adica atunci cand dvs erati proprietar. asociatia a dat-o in judecata pe bunica care era decedata.

Pentru a achizitiona apartamentul asociatia a eliberat adeverinta ptr a se incheia tranzactia imobiliara.
1. De ce asociatia s-a indreptat impotriva bunicii care era decedata si nu mai era proprietara la data acumularii datoriilor?
Este greu de crezut ca asociatia nu cunostea ca bunica este decedata si nu mai este proprietara. Actiunea nu avea obiect.

2. De ce faceati platile in numele bunicii din moment ce erati proprietar?

3. Nu ati instiintat asociatia despre cumpararea apartamentului?

Nu aveati pentru ce sa faceti succesiune, apartamentul a fost dobandit prin v/c.
Ultima modificare: Joi, 22 Februarie 2018
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Privilegiu imobiliar instituit dupa intrarea in executare silita igaby2003 igaby2003 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti asupra urmatoarei situatii: Intr-o asociatie de proprietaria avut loc o executare silita efectuata in numele unei banci. De ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta Miliare Miliare As dori sa intreb un specialist in legislatie (avocat, jurist etc) daca cesiunea de creanta poate fi utilizata de catre asociatiile de proprietari (persoana ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar petre_marian petre_marian buna dimineata.as dori sa stiu daca presedintele unei asociatii de locatari poate sa inscrie un privilegiu imobiliar (vezi toată discuția)