Lucrez in politie din anul 2016, incadrata din sursa externa, iar conform angajamentului am obligatia de a ramane timp de 3 ani in unitatea unde am fost incadrata. Urmeaza sa ma casatoresc in perioada imediat urmatoare (inainte de a se termina angajamentul) si de asemenea mi-am achizitionat un apartament pentru care platesc rate la banca. Doresc sa intocmesc raport de mutare cu data cand imi expira perioada prevazuta in angajament, insa nu am nicio baza legala cu privire la reintregirea familiei, cu exceptia Codului Civil (art. 309: Îndatoririle soţilor
(1) Soţii îşi datorează reciproc respect, fidelitate şi sprijin moral.
(2) Ei au îndatorirea de a locui împreună. Pentru motive temeinice, ei pot hotărî să locuiască separat). Cum trebuie sa procedez in aceasta situatie?
Buna ziua! Sunt incadrata direct din iulie 2016 pe functia de ajutor sef de post la un post comunal. Dupa cum bine stim, polițiștilor incadrați direct nu li se poate modifica raportul de serviciu prin delegare, detasare, mutare sau transfer timp de 3 ani de la numirea in prima functie. Ce se intampla insa daca urmeaza sa ma casatoresc si mai am de stat 1 an si jumatate la unitatea unde am fost incadrata? De asemenea, as dori sa stiu daca pot sa particip la concurs pentru un post vacant in localitatea unde urmeaza sa ma casatoresc inainte de a se implini cei 3 ani stabiliti prin lege? Multumesc respectuos!