avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate maneanec

Activitate maneanec

Buna ziua . Nu am primit nici pana la ora actuala permisul , desi am facut cerere la procuror pentru instiintare si grabirea dosarului pe motiv ca vreau sa plec din tara . Insa nu am primit nici un raspuns. Ce as mai putea face in acest caz ?
Din diverse surse am inteles ca s-ar putea elibera permisul cu o bulina ceva pe el care sa arate ca permisul nu poate fi folosit in tara , dar ar putea fi folosit in afara tarii. Exista vre-o baza legala cu aceasta masura de care m-as putea folosi ? Sau sunt doar niste zvonuri ?
Multumesc.
Buna ziua . Va mai deranjez cu o intrebare (stiu ca v-am necajit cam mult cu intrebarile) - Dosarul meu se tot amana iar eu as avea nevoie de permis (nu de dovada) pentru a iesi din tara pentru cateva zile. Intrebare - mi s-ar aproba o cerere pentru eliberarea permisului pentru cateva zile , dupa care sa-l duc inapoi pana se definitiveaza cu dosarul ? In contextul in care am depasit perioada de pedeapsa de 90 zile (+15 prelungirea de dovada) si nu am prelungit dovada in aceste 90 de zile.
Multumesc.
Cu scuzele de rigoare, as mai avea o intrebare legat de avocatul din oficiu ? In ce conditii se poate primi un avocat din oficiu , pe cazul descris mai sus ? Multumesc.

Am gasit :

CAPITOLUL VII
Avocatul. Asistenţa juridică şi reprezentarea
Art. 93
(4) Asistenţa juridică este obligatorie când persoana vătămată sau partea civilă este o persoană lipsită de capacitate de exerciţiu ori cu capacitate de exerciţiu restrânsă.

(5) Când organul judiciar apreciază că din anumite motive persoana vătămată, partea civilă sau partea responsabilă civilmente nu şi-ar putea face singură apărarea, dispune luarea măsurilor pentru desemnarea unui avocat din oficiu.


Conform Codului Civil, persoanele lipsite de capacitate civila de exercitiu sunt minorii sub 14 ani si persoanele puse sub interdictie judecatoreasca (incapabilii). Lipsirea acestor persoane de capacitate civila are ca scop ocrotirea lor in ce priveste incheierea actelor juridice. Astfel, pentru incheierea actelor juridice, persoanele lipsite de capacitate trebuie sa fie intotdeauna reprezentate legal.



Am inteles. Ati putea sa-mi spuneti cat ar costa un astfel de serviciu din partea unui avocat? Aproximativ. Va multumesc.

Nici un raspuns ? As dori sa aflu acea lege care specifica acest lucru . Multumesc.
Buna ziua ,
Astazi am putut afla informatii legat de dosarul meu , si am fost instiintat (cu surprindere) ca declaratia data de mama baiatului trebuie repetata in prezenta unui avocat ce ar trebui sa se prezinte impreuna cu mama baiatului la politie.
Aveti idee despre ce lege e vorba si ce articol ?
Cat ar costa un avocat pentru acest serviciu ?
Multumesc.
Precizez ca nu as dori prelungirea dovezii pentru ca am nevoie de permis ca sa pot merge in afara.


Multumesc. Trebuie doar sa aflu numele procurorului la cine e dosarul meu sau pot depune la parchet si se distribuie cererea mea ?
Cu dovada se poate circula si in afara tarii ?
Va multumesc pentru raspuns.
Situatia in cazul dosarului meu e ca acesta a fost pasat la mai multe persoane datorita unor mobilizari ( detasari, angajari etc) , iar acum e la cineva ce e in concediu. Astfel ca nu pot afla numele procurorului ca sa pot solicita prelungirea dovezii.
Referitor la urgentarea solutionarii , unde ar trebui sa depun aceasta cerere , la politie sau la parchet ?
Va multumesc si imi cer scuze pentru deranj.
Buna ziua . Va solicit un raspuns legat de o problema ce a dus la suspendarea permisului ,si cu rugamintea de a sti cand si cum as putea beneficia de prelungirea dovezii de circulatie : in noiembrie 2017 am atins un pieton (un baiat) pe trecerea de pietoni pentru ca pe banda cealalta oprise un autoturism la ocazie , si nu l-am observat decat intr-o ultima faza.baiatul nu se asigurase si nici nu avea cum sa ma vada din cauza autoturismului oprit. eu am franat si am incercat sa-l evit tragand dreapta, dar el venind in fuga a venit pe partea stanga a masinii , in zona oglinzii. Pentru aceasta fapta mi s-a intocmit dosar penal. M-am inteles cu parintii in aceeasi zi pentru ca baiatul nu avut decat un mic cucui, si au zis ca nu au nici o pretentie. Au depus si o declaratie referitor la acest lucru.
Precizez ca de la accident au trecut 90 zile (+ 15 cat a durat dovada) , iar de atunci nu am primit nici un raspuns. As dori sa va intreb daca pot solicita prelungirea dovezii de circulatie , si daca da , cum trebuie procedat ?. Va multumesc.
O completare - la testul pentru alcool rezultatul a fost 0.
Si inca o completare - sunt la prima abatere de acest fel in cei 21 de ani de cand am permis. Am doar o singura amenda de viteza - 69 km/h in localitate .