Buna ziua . Va solicit un raspuns legat de o problema ce a dus la suspendarea permisului ,si cu rugamintea de a sti cand si cum as putea beneficia de prelungirea dovezii de circulatie : in noiembrie 2017 am atins un pieton (un baiat) pe trecerea de pietoni pentru ca pe banda cealalta oprise un autoturism la ocazie , si nu l-am observat decat intr-o ultima faza.baiatul nu se asigurase si nici nu avea cum sa ma vada din cauza autoturismului oprit. eu am franat si am incercat sa-l evit tragand dreapta, dar el venind in fuga a venit pe partea stanga a masinii , in zona oglinzii. Pentru aceasta fapta mi s-a intocmit dosar penal. M-am inteles cu parintii in aceeasi zi pentru ca baiatul nu avut decat un mic cucui, si au zis ca nu au nici o pretentie. Au depus si o declaratie referitor la acest lucru.
Precizez ca de la accident au trecut 90 zile (+ 15 cat a durat dovada) , iar de atunci nu am primit nici un raspuns. As dori sa va intreb daca pot solicita prelungirea dovezii de circulatie , si daca da , cum trebuie procedat ?. Va multumesc.
O completare - la testul pentru alcool rezultatul a fost 0.
Si inca o completare - sunt la prima abatere de acest fel in cei 21 de ani de cand am permis. Am doar o singura amenda de viteza - 69 km/h in localitate .
Mergeti la parchet si solicitati prelungirea, oricum, din cate inteleg se va dispune clasarea. Ar fi mai util sa depuneti o cerere prin care sa solicitati urgentarea solutionarii.
Va multumesc pentru raspuns.
Situatia in cazul dosarului meu e ca acesta a fost pasat la mai multe persoane datorita unor mobilizari ( detasari, angajari etc) , iar acum e la cineva ce e in concediu. Astfel ca nu pot afla numele procurorului ca sa pot solicita prelungirea dovezii.
Referitor la urgentarea solutionarii , unde ar trebui sa depun aceasta cerere , la politie sau la parchet ?
Va multumesc si imi cer scuze pentru deranj.
Multumesc. Trebuie doar sa aflu numele procurorului la cine e dosarul meu sau pot depune la parchet si se distribuie cererea mea ?
Cu dovada se poate circula si in afara tarii ?