avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ordonanță clasare dosar penal, ce urmează?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ordonanță clasare dosar penal, ce urmează?

Buna ziua, ca urmare a unui accident de circulatie cu vatamare corporala s-a dispus retinerea permisului de conducere si inceperea urmaririi penale. Persoanele vatamate nu au depus plangere impotriva mea si nu au avut nicio pretentie. Astazi am primit de la Judecatorie o Ordonanta de clasare a dosarului. Cum sa procedez mai departe? Sa merg cu aceasta hartie la politie sau sa astept o instiintare de la politie? Momentan conduc in baza unei dovezi care mai are valabilitate pana la sfarsitul lunii. Sa astept sa expire dovada sau sa ma prezint la politie inainte? La ce sa ma astept, amenda..suspendare carnet 1-3 luni? Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ionut.28 , utilizator 21:26, 17 Ianuarie 2019
Politia nu a fost parte in cauza care s-a aflat pe rolul Judecatoriei si deci nu are cunostinta de solutie.
Am un termen limita in care sa ma prezint la politie cu ordonanta primita de la Judecatorie? Cum sa procedez? Multumesc.
Asa cum ati zis, dovada va expira la sfarsitul lunii si nu va mai fi prelungita deoarece instanta s-a pronuntat.
Politia este cea care dispune asupra restiurii permisului.
Clasarea a dispus-o procurorul, nu instanta.
Mergeti cu ordonanta la serviciul rutier si solicitati restituirea permisului.
Intradevar, ordonanta de clasare este emisa de procuror.
Sa astept expirarea dovezii sau sa fac acest lucru mai devreme, dovada expira peste 2 saptamani. Intreb acest lucru deoarece sunt sigura ca imi va fi suspendat carnetul de conducere ....accidentul s-a produs din cauza mea, neacordare prioritate vehicul.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Remorca neînmatriculată - dosar penal Cosminbar Cosminbar Buna seara. Am fost prins în noiembrie 2016 tractând o remorca neînmatriculată pe un drum comunal. S-a întocmit dosar penal, parchetul a dat NUP, ... (vezi toată discuția)
Accident rutier costel_gr2013 costel_gr2013 daca procurorul claseaza cauza fara a specifica ca se suspenda permisul de conducere ,politia mai are dreptul de al suspenda? (vezi toată discuția)
Vatamare corporala pe trecerea de pietoni Luciano_rom Luciano_rom Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ? (vezi toată discuția)