avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala pe trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala pe trecerea de pietoni

Cat timp se suspenda permisul de conducere pentru un accident usor ( 0 zile de spitalizare si fara plangere ) pe trecerea de pietoni ?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 22:40, 14 Martie 2017
Dupa finalizarea dosarului penal prin clasare suspendarea permisului este de 90 zile.

Articolul 103
(1) Suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule si tractoare agricole sau forestiere se dispune:
c) pentru o perioada de 90 de zile cand fapta conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmarita ca infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice, precum si in cazul accidentului de circulatie din care a rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane si instanta de judecata sau procurorul a dispus clasarea, renuntarea la urmarirea penala, renuntarea la aplicarea pedepsei sau amanarea aplicarii pedepsei, daca pentru regula de circulatie incalcata prezenta ordonanta de urgenta prevede suspendarea exercitarii dreptului de a conduce. 
(1^1) In situatia prevazuta la alin. (1) lit. c) , suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se dispune de catre seful politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta. 

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clasare dosar art 196 al 2 3 Adymoto Adymoto Buna seara , am primit clasarea unui dosar de vatamare corporala , se specifica doar ca nubam tinut distanta fata de cel din faata atat. Unde tre sa meg pentru ... (vezi toată discuția)
Accident rutier costel_gr2013 costel_gr2013 daca procurorul claseaza cauza fara a specifica ca se suspenda permisul de conducere ,politia mai are dreptul de al suspenda? (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime, dosar penal clasat. pot rămâne fără permis 90 de zile? Supita Supita Buna ziua! Am si eu o intrebare! In urma unui accident rutier cu victime dosarul se claseaza. Pot ramane fara permis 90 de zile? Acum merg cu dovada (vezi toată discuția)