avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Activitate GeorgianaB.

Activitate GeorgianaB.

Răspuns la discuția Concediu medical
In acest caz, inseamna ca cele 12 luni (decursul unui an), au expirat pe 3 august 2018. Concediul care se calculeaza incepand de astazi, 30 august se calculeaza de la 0. Nu este asa?

Cornel Vasile a scris:

Primele 90 de zile se calculeaza de la prima zi de îmbolnăvire.

Răspuns la discuția Concediu medical

90 de zile se calculează de la 1 inauarie 2018?
Cornel Vasile a scris:

Durata de acordare a indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă este de cel mult 183 de zile în interval de un an, socotită din prima zi de îmbolnăvire.

Începând cu a 91-a zi, concediul se poate prelungi de către medicul specialist până la 183 de zile, cu aprobarea medicului expert al asigurărilor sociale.

Buna ziua, va rog sa imi spuneți de cate zile de concediu medical, eliberat de medicul specialist, poate beneficia o persoană in decursul unui an? Sotul a avut o operație la cot anul trecut pe 3 august. Astazi am revenit pentru a-i scoate sârmele iar asistenta șefă care urmeaza sa-i elibereze concediul spune ca se calculează si zilele de anul trecut. Se calculează calendaristic sau si cu weekend? Mulțumesc
10 zile am solicitat. Mulțumesc de răspuns
Bună seara, vă rog să îmi spuneți cum se procedeaza în cazul în care unele din zilele legale libere pică în perioada concediului de odihnă? De exemplu anul acesta mi-am ales perioada 21 mai - 3 iunie, in care 27, 28 si 1 sunt zile libere. Mulțumesc