Am un avocat.Din luna august 2017 și până în 25 ianuarie am condus cu dovadă reînnoită in fiecare luna.Din 26 ianuarie ,procurorul nu a mai vrut sa-mi prelungească dovadă.Avocatul a spus că procesul se termina cu clasare sau renunțare.Ramane doar contravenția la legislația rutieră?Ce ar însemna asta?Dosarul este încă la politie.
In luna august 2017 am avut o tamponare in parcarea Carrefour.Eu am iesit cu fata mașinii de pe o alee secundară pt ă ma asigură,moment în care am fost lovit de un taximetrist care venea pe aleea principala.Am coborât amândoi din masina pentru a constata pagubele si am ajuns la concluzia de a face o încheiere amiabilă.Neavand nici unul dintre noi un formular,am stabilit sa ne vedem la ora 18 la sediul firmei șoferului de taxi(se intampla la ora 13).La ora 17,l-am sunat sa vedem cum ne întâlnim,moment în care un polițist mi-a spus de pe telefonul dansului ,sa vin la spital unde s-a prezentat șoferul,la ora 16.50, acuzând dureri la picior.Acolo am aflat că are fisură la 2 degete la picior si a primit un certificat pt repaus acasa de 30 de zile.Politia ne-a adus la cunostinte ca suntem cercetați penal:eu pt vătămare si părăsirea locului accidentului iar taximetristul pentru părăsirea locului accidentului. Am primit amândoi dovadă de circulație fără drept de conducere. Șoferul de taxi nu a depus plângere penală. Am mai fost chemat ulterior la politie pt o declarație în luna ianuarie 2018.
Vreau sa stiu cat poate dura procesul(eu neavând drept de conducere momentan) si care pot fii consecințele penale?Si care sunt consecințele la legea circulației
Mulțumesc