In luna august 2017 am avut o tamponare in parcarea Carrefour.Eu am iesit cu fata mașinii de pe o alee secundară pt ă ma asigură,moment în care am fost lovit de un taximetrist care venea pe aleea principala.Am coborât amândoi din masina pentru a constata pagubele si am ajuns la concluzia de a face o încheiere amiabilă.Neavand nici unul dintre noi un formular,am stabilit sa ne vedem la ora 18 la sediul firmei șoferului de taxi(se intampla la ora 13).La ora 17,l-am sunat sa vedem cum ne întâlnim,moment în care un polițist mi-a spus de pe telefonul dansului ,sa vin la spital unde s-a prezentat șoferul,la ora 16.50, acuzând dureri la picior.Acolo am aflat că are fisură la 2 degete la picior si a primit un certificat pt repaus acasa de 30 de zile.Politia ne-a adus la cunostinte ca suntem cercetați penal:eu pt vătămare si părăsirea locului accidentului iar taximetristul pentru părăsirea locului accidentului. Am primit amândoi dovadă de circulație fără drept de conducere. Șoferul de taxi nu a depus plângere penală. Am mai fost chemat ulterior la politie pt o declarație în luna ianuarie 2018.
Vreau sa stiu cat poate dura procesul(eu neavând drept de conducere momentan) si care pot fii consecințele penale?Si care sunt consecințele la legea circulației
Mulțumesc
Cat dureaza cercetarile aveti dreptul de conducere suspendat. Nu exista un termen legal de solutionare, angajati-va aparator si exercitati-va apararea in mod eficent, astfel durata solutionarii se poate reduce. Daca sunteti trimis in judecata si gasit vinovat, riscati condamnarea la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere.
Am un avocat.Din luna august 2017 și până în 25 ianuarie am condus cu dovadă reînnoită in fiecare luna.Din 26 ianuarie ,procurorul nu a mai vrut sa-mi prelungească dovadă.Avocatul a spus că procesul se termina cu clasare sau renunțare.Ramane doar contravenția la legislația rutieră?Ce ar însemna asta?Dosarul este încă la politie.