Buna ziua,am o nelamurile in legatura cu o amenda.Eu sunt asociat unic al unei firme de taxi.in data de 26.05 unul dintre soferi a tamponat usor o alta masina la ora 22 20.Mentionez ca am facut RCA in data de 26.05 dar aceasta a intrat in vigoare din date de 27.05.,Pe polita de asigurare scrie ca este emisa in 26 si este valabila din 27.Eu credeam ca este valabila din date de 26 cand am platit-o.Cei 2 soferi au incercat sa ajunga la o intelegere si sa rezolve incidentul pe cale amiabila insa nu au reusit, fiecare sustinadu-si punctul sau de vedere, in consecinta am fost la constatari unde surpiza, soferul meu a fost de vina din filmarea preluata de camere(eu nu am vazut filmarea) si am fost amendat ca asociat al societatii cu 1000 de lei pt ca nu aveam asigurare valabila desi era facuta in 26,iar soferului pt o tamponare banala i-a fost suspendat permisul de conducere pt 60 de zile.Am sanse sa contest procesul verbal pe care nu l-am semnat si sa castig in instanta,anulandumi-se automat si amenda exagerata?Va intreb acest lucru ca sa stiu daca are rost sa fac demersurile necesare
Asigurarea RCA intra in vigoare la ora 0.00 a zilei urmatoare celei in care a fost emisa.
Contestarea se depune in termen de 15 zile la Judecatoria la care este arondat locul producerii accidentului. Informatiile care le furnizati sunt foarte vagi. Ele nu ajuta la formarea unei opinii.
ing. Ioan Ciobanu